fbpx
Сьогодні
13:42 22 Лип 2018

На центральному пляжі у французькому Марселі з'явиться туристичний символ Одеси

У Марселі планують встановити один із символів Одеси – «Якір-серце». Він повинен з'явиться на центральному пляжі французького міста.

Про це повідомили в прес-службі Одеської міськради, пише pushkinska.net.

З 14 по 20 липня віце-мер Одеси Олесь Янчук відвідав французький місто-побратим Одеси – Марсель. В ході переговорів чиновники обговорили передачу в дар арт-об'єкту «Якір-серце».

Влада Марселя пропонували шість варіантів відповіді установки туристичного символу Одеси. В Одеській міськраді вирішили, що найбільш прийнятним є варіант розміщення «Якір-серця» на березі Середземного моря, на території центрального пляжу «Прадо».

Після підписання всіх необхідних документів, питання прийняття «Якір» винесуть на затвердження законодавчих зборів Марселя. Відкрити туристичний символ Одеси у Франції планують на початку 2019 р.

Раніше в Одесі закупили 4 точні копії арт-об'єкту. Висота кожної скульптури – 2,1 метра, а вартість «комплекту» – 1,2 мільйона гривень. Пізніше стало відомо, що всі пам'ятники планують встановити в містах-побратимах Одеси. Один з «якорів» встановлять в історичній частині Стамбула – на березі бухти Золотий ріг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: