fbpx
Сьогодні
22:50 22 Лип 2018

Хлорна криза: частину купуватимуть у Румунії та Угорщини за доступними цінами

Фото: nastol.com.ua

Українське підприємство Дніпроазот, яке виробляє і постачає рідкий хлор і соляну кислоту для очищення води, відновило роботу хлорної групи цехів. Аби уникнути дефіциту питної води для споживачів і виробників напоїв у регіонах, рідкий хлор купуватимуть у Румунії та Угорщини.

Про це повідомила Асоціація Укрводоканалекологія у Facebook.

"На сьогодні всі водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води. Рідкого хлору достатньо для забезпечення якісного та безперебійного водопостачання", — йдеться у повідомленні Асоціації.

Згідно з повідомленням, у підприємств водопровідно-каналізаційного господарства з'явилася можливість купувати рідкий хлор у Румунії та Угорщини за низькими цінами.

Держпродспоживслужба разом із фахівцями водоканалів проведе перевірку проб води та додатково контролюватиме її якість.

Дефіцит хлору в Україні. Чому його виробництво припинив Дніпроазот
15 червня підприємство Дніпроазот, єдиний постачальник хлору для очищення води в Україні, припинив свою роботу у зв'язку зі збитковістю.

Пізніше стало відомо, що Carlsberg Ukraine, Coca-Cola Ukraine і PepsiCo готові зупинити виробництво в Україні у зв'язку з припиненням роботи заводу Дніпроазот, якщо уряд не допоможе вирішити цю проблему.

Згодом Дніпроазот погодився відновити виробництво хлору, але за умови підвищення цін на вироблену продукцію. Однак Антимонопольний комітет України заявив, що може оштрафувати підприємство за відмову продавати хлор для очищення питної води.

Ситуація з постачанням рідкого хлору стабілізувалась. АТ "ДНІПРОАЗОТ" відновлює роботу хлорної групи цехів. В даний час…

Posted by Асоціація Укрводоканалекологія on Saturday, July 21, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: