fbpx
Сьогодні
13:40 21 Лип 2018

Розслідування катастрофи МН17: Порошенко узаконив угоду про співробітництво з Нідерландами

Президент Петро Порошенко ратифікував закони щодо міжнародного правового співробітництва з Нідерландами у справі катастрофи рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі.

Угоду між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям МН17, було підписано 7 липня 2017 року у Таллінні, нагадали у прес-службі Глави держави.

"Ратифікація угоди та імплементація її положень у національне законодавство забезпечує співробітництво між компетентними органами обох держав, визначає порядок та особливості виконання окремих процесуальних дій у рамках угоди з метою здійснення ефективного кримінального переслідування і засудження осіб, причетних до збиття літака, у рамках судової системи Нідерландів", – зазначили у прес-службі президента.

Зокрема йдеться про особливості передання Україною до Нідерландів кримінального провадження, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про забезпечення участі особи як обвинуваченого у судовому провадженні на території Нідерландів у режимі відео-конференції, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про допит свідка або експерта у режимі відео-конференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: