fbpx
Сьогодні
Відео 16:30 24 Тра 2018

Розслідування відтворило повний маршрут "Бука", який збив МН17

Слідчі опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут зенітної установки "Бук" на Донбас, яка потім збила Boeing MH17.

Відео було презентовано на прес-конференції міжнародної Спільної слідчої групи з розслідування збиття літака рейсу МН17.

Реконструювати точний маршрут слідування допомогли отримані фото і відео і їх порівняння із зображеннями в сервісі Google Street View.

А ідентифікувати "Бук" стало можливо завдяки кадрам, на яких чітко видно цифри бортового номера, пляма на гусеницях, позначки центру ваги і унікальні особливості конструкції.

Показані на відео фотографії свідчать, що ЗРК "Бук", який збив літак рейсу МН17 над Донбасом, спочатку був розташований в Росії – в 53-й зенітної ракетної бригади під Курськом.

23 червня 2014 року вона в складі колони військової техніки вирушила в південному напрямку. Разом з нею їхали ще 5 "Буків".

У цей день колона вперше потрапила на відео. Вона перебувала на трасі Р298 і рухалася в напрямку села Нікольське.

Наступного разу колона була знята південніше, в населеному пункті Троїцький. Техніка заважала руху цивільного транспорту, тому в соцмережах опублікували безліч її фото і відео. На кадрах видно номери машин, які дозволили їх ідентифікувати.

Потім колону фіксували в Старому Осколі, неподалік від Незнамова, коли вона рухалася по трасі Р188, згодом – в Городищі. За цей час військова техніка пройшла вже приблизно 175 км.

Пізніше колону зняли в районі сіл Расховец і Олексіївка.

Також є відео конвою в момент, коли він перебував в 25 км від українського кордону.

Повідомляється, що "Бук" також неодноразово фіксували на фото та відео 17 і 18 липня 2014 року під час його транспортування по території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: