fbpx
Сьогодні
12:17 21 Лип 2018

Невдовзі очікується здорожчання тарифів на воду на кілька відсотків

Вартість хлорування води складає близько 2% у тарифі. Відповідно, невдовзі варто очікувати здорожчання водопостачання на кілька відсотків. Про це йдеться у статті "Хлорний зашморг українських водоканалів. Як не допустити повторення ситуації" на "Рубриці".

Нещодавно більшість великих українських міст, де мешканці отримують водопровідну воду з річок, могли опинитися на межі техногенної катастрофи. Адже для знезараження води міські водоканали використовують рідкий хлор, який виготовляють в Україні на єдиному підприємстві – "ДніпроАзот". А понад місяць тому підприємство зупинило роботу через підвищення ціни на газ.Лише вчора, 20 липня, у прес-службі "ДніпроАзот" повідомили, що на підприємстві знову готові до запуску виробництва і найближчим часом очікується випуск першої продукції.

Отримавши зелене світло на підвищення ціни та можливі втрати від подальшого простою підприємства, "ДніпроАзоту" більше нічого не залишалося, як відновити виробництво.

Зараз ціна однієї тонни рідкого хлору складає 17-20 тисяч гривень. У зв'язку із підвищенням ціни вона становитиме від 42 до 56 тисяч гривень в залежності від логістики. Таким чином економічний шантаж спрацював, адже будь-які інші альтернативні способи доставки хлору з-за кордону виявляться дорожчими.

Вартість хлорування води складає близько 2% у тарифі. Відповідно, невдовзі варто очікувати здорожчання водопостачання на кілька відсотків.

Які існують альтернативи хлору і як вийти із хлорної кризи – у статті "Хлорний зашморг українських водоканалів. Як не допустити повторення ситуації".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: