fbpx
Сьогодні
15:58 21 Лип 2018

Лише за 2017 рік в Україні на дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей. Денісова звернулася до Князєва та Омеляна

21 людина загинула вчора в чотирьох великих аваріях. Десятеро людей загинули в ДТП на Житомирщині, п'ятеро в маршрутці "Одеса-Гомель", троє на Хмельниччині і сім'я (подружжя з неповнолітньою дитиною) в аварії на Старообухівській трасі Київської області. Проблема ця системна, допоки не буде забезпечено безпеку дорожнього руху і не доведено до ладу дороги, такі трагедії постійно повторюватимуться.

На цьому наголосила омбудсмен Людмила Денісова у своєму Фейсбук.

За її даними, статистика по ДТП змушує хапатися за голову – лише в 2017 році в Україні на дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей.

"Одними із факторів, які впливають на таку ситуацію, є небезпечна поведінка учасників дорожнього руху, неналежний контроль за технічним станом транспортних засобів, неналежний державний нагляд та контроль за дотриманням вимог безпеки при перевезенні пасажирів та вантажів", – написала вона.

Тому Денісова звенулася до голови Національної поліції Сергія Князєва з проханням невідкладно вжити дієвих заходів щодо забезпечення безпеки на дорогах України з метою збереження життя та здоров'я громадян.

Що ж до стану доріг, звернення омбудсмен відправила до міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням невідкладно вжити дієвих заходів щодо створення належної дорожньої інфраструктури з метою збереження життя та здоров'я громадян.

Про результати попросила поінформувати до 10 серпня.

21 людина загинула вчора в чотирьох великих аваріях. Десятеро людей загинули в ДТП на Житомирщині, п'ятеро в маршрутці…

Posted by Людмила Денісова on Saturday, July 21, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: