fbpx
Сьогодні
13:38 19 Лип 2018

Американці схопили Путіна за язика щодо транзиту газу через Україну, - політолог

США притиснули Росію до стінки в питанні транзиту газу через України до Європи.

Про це пише російський політолог і журналіст Анатолій "Ель-Мюрід" Несміян.

"Путін на прес-конференції з Трампом заявив про те, що Росія не буде відмовлятися від українського транзиту, але проте потрібно, щоб Газпром і Нафтагаз врегулювали свої відносини в Стокгольмському арбітражі", – пише він.

Одразу після цього, Нафтагаз несподівано пропонує Газпропу мирову угоду щодо цієї суперечки, поступившись $2 млрд в позові.

"Саме Нафтагаз запропонував врегулювати спір мировою угодою, що стало повною несподіванкою для Газпрому. Його представник відмовився взагалі коментувати новину", – пише політолог.

За його словами, це ймовірно результат роботи США, які вирішили провчити президента Росії Володимира Путіна, а заодно і вирішити проблему з транзитом газую через Україну.

"Швидше за все, американці схопили Путіна за язика. Ти ж погодився на транзит за умови врегулювання? Ось тобі врегулювання, давай", – пише Несміян.

Крім того, шанси Росії добудувати "Північний потік-2" доволі примарні.

"Путіну не вдалося обійти Україну, торг переходить у площину обговорення конкретних обсягів, які будуть законтрактовані по кожному маршруту (з нині діючих, -ред.)", – запевняє політолог.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: