fbpx
Сьогодні
09:03 12 Лип 2018

"Стоїмо на порозі НАТО": на Банковій розповіли про успіхи під час саміту Альянсу

Президент України Петро Порошенко сьогодні проведе ще понад 15 двосторонніх зустрічей з лідерами країн-членів НАТО

Про це заявив заступник очільника адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі каналу "Прямий".

Він зазначив, що саміт тільки-но розпочався, а в рамках нього вже підтвердили перспективи членства України в НАТО.

Говорячи про питання вступу України до Альянсу в майбутньому, він зауважив, що наразі реально йдеться про поглиблену інтеграцію.

"Тому ми зараз вже є країна-аспірант, фактично країна, яка стоїть на порозі членства в НАТО. І для нас дуже важливо тепер забезпечити максимальний консенсус серед усіх країн-членів НАТО щодо нашого членства", – сказав він.

Та додав, що це "великий удар по планах Кремля не дати рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції".

Нагадаємо, саміт НАТО офіційно підтвердив євроатлантичні прагнення України, які були підтримані на Бухарестському саміті та на наступних самітах Альянсу.

Президент Петро Порошенко 11–12 липня здійснює візит до Бельгії, де бере участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберга.

Зауважимо, раніше в Альянсі відмовлялися офіційно визнати прагнення України до набуття членства в НАТО. До 9 березня 2018 року на сайті НАТО стверджувалося, що Україна "не має формальних прагнень до членства". Після загострення українсько-угорських відносин зміни цього статусу стало ще складніше добитися.

Однак пізно ввечері того дня офіційний сайт альянсу оновив сторінку "розширення", додавши Україну до переліку "країн-аспірантів".

Також був оновлений розділ сайту, присвячений Україні. В нього "заднім числом" додали блок про рішення Верховної Ради від 8 червня щодо членства в НАТО як стратегічної мети України. Досі цей блок був відсутній на сайті Альянсу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: