fbpx
Сьогодні
16:39 12 Лип 2018

НАТО розгляне можливість участі України в програмі розширених можливостей

НАТО розгляне можливість участі України в Програмі розширення можливостей у рамках ініціативи Partnership Interoperability Initiative.

Про це йдеться в заяві, ухваленій за підсумками засідання Грузія-Україна-НАТО, повідомляє "Європейська правда".

Союзники наголосили, що високо цінують внесок України в операції НАТО і Сил реагування НАТО та привітали внесок України в забезпечення безпеки і стабільності в Євроатлантичному регіоні і за його межами, зокрема в Афганістані.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе в ефірі телеканалу "112 Україна" також заявила про позитивні тенденції з боку НАТО щодо України.

"Я би хотіла зосередитися на питанні, наскільки цей саміт важливий для України, тому що підтверджена готовність працювати над втіленням у життя тих цілей, які були задекларовані НАТО в 2008 році в Бухаресті в питанні відкритості дверей для України і Грузії, і відповідно, нам треба над цим працювати", – сказала вона.

Раніше Україна направила офіційного листа до НАТО з проханням включити її до програми посилених можливостей і надати статус особливого партнера. Зараз такою програмою посилених можливостей для особливих партнерів користуються такі країни, як-от Швеція та Фінляндія.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: