fbpx
Сьогодні
16:48 06 Лип 2018

Ще дві німецькі компанії запідозрили у бізнесі з Кримом в обхід санкцій

Дві німецькі судноплавні компанії підозрюють в обході санкцій ЄС щодо Криму.

Про це повідомляє німецька радіостанція Deutschlandfunk, яка провела своє розслідування.

"На додаток до Siemens, дві німецькі судноплавні компанії підозрюються в тому, що вони обійшли санкції ЄС проти Росії і Криму, що заборонено статтею 12 Постанови ЄС 833/2014", – зазначається в репортажі.

За даними ЗМІ, йдеться про судноплавну компанію Hansa Heavy Lift з Гамбурга і компанію Heinz Corleis KG зі Штаде, які повинні були доставити в Росію титанову руду, також відому як ільменіт.

Вивантажена вона була недалеко від російського порту "Кавказ" у Керченській протоці, у 20 км від Криму, але згодом виявилася на титановому заводі на півострові.

Зокрема, згідно з розслідуванням судно HHL MISSISSIPPI доправило 23 листопада 2017 року приблизно 10 тис. тонн титанової руди. Товар було перевантажено на російський фрахтовий корабель NEFTERUDOVOZ-2 прямо під мостом і перевезено на анексований Росією півострів.

Представник судноплавної компанії Ганс Йорг Зимон заявив радіостанції, що пунктом призначення був російський порт, куди він і прибув. Оскільки заборони на постачання титану в РФ немає, закон не порушено, а те, що кінцевий користувач знаходиться у Криму, в компанії начебто не знали.

За інформацією ЗМІ, руду з корабля MS Callisto, приблизно 25 тис. тонн, так само переправили до Криму у грудні 2017 року.

Зазначається, що обидва кораблі ходять під ліберійським прапором.

Нагадаємо, в 2017 році в Крим так само було доставлено газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens. Тепер компанія безуспішно позивається до російських партнерів, які, як стверджується, ввели її в оману.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: