fbpx
Сьогодні
09:17 06 Лип 2018

Газпром "засвітив" свої активи в Британії за позовом Нафтогазу

Фото vgolos.com.ua

Російський газовий монополіст Газпром на вимогу суду розкрив інформацію про свої активи у Великій Британії.

Про це повідомив заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв, передає Інтерфакс.

Він заявив, що Газпром виконує всі закони держав, де здійснює діяльність, і всі законні приписи судів.

"Так, сьогодні ми отримали згоду Міненерго Росії на розкриття інформації про активи компанії на території Англії та Уельсу на вимогу англійського суду і розкрили цю інформацію в порядку, встановленому судом. При цьому, безумовно, Газпром буде продовжувати оскаржувати всі дії Нафтогазу з виконання рішення Стокгольмського арбітражу ", – сказав Медведєв.

Відзначається, що серед британських активів компанії належить пакет акцій Nord Stream AG, що знаходиться у заставодержателя.

"Це не означає нового обтяження акцій Nord Stream AG або їх передачу якимось чином на користь Нафтогазу України. Ще 22 червня Газпром дізнався, що англійська суд 18 червня заборонив будь-які угоди з активами Газпрому на території Англії та Уельсу", – повідомили у російській компанії.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за контрактом на поставку газу практично з усіх спірних питань. Судові розгляди між компаніями почалися ще в червні 2014 року.

28 лютого 2018 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу про компенсацію за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. Суд зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.

Остаточна сума розрахунків між компаніями становить $2,6 млрд на користь Нафтогазу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: