fbpx
Сьогодні
08:51 05 Лип 2018

Wikipedia на знак протесту зупинила роботу в 3-х країнах ЄС

Wikipedia припинила роботу своєї інтернет-енциклопедії в Італії, Іспанії та Латвії через можливе ухвалення закону про авторське право.

Про це пише TechCrunch.

5 липня 2018 року Європарламент обговорить ухвалення нового закону, який зобов'яже великих розповсюджувачів контенту у мережі ввести попередню фільтрацію матеріалів, а також заборонить публікувати на своїх майданчиках матеріали, які захищені авторським правом.

У разі, якщо інтернет-майданчики вирішать публікувати такі матеріали, вони повинні будуть виплатити гонорар власнику авторських прав.

Тепер, коли користувачі з цих країн ЄС заходять на сторінку Wikipedia, вони бачать пост з заглушкою і вимогою до Європарламенту відмовитися від введення нового закону.

Поки законопроект знаходиться сирому стані – в ньому немає положень про те, як сайти будуть фільтрувати контент, які матеріали потрапляють під визначення "захищені авторським правом", а також чи можна буде інтернет-майданчикам копіювати твори класики літератури, робити скріншоти фільмів чи вставляти частини з творів мистецтва до свого контенту.

Вікі оголошення

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: