fbpx
Сьогодні
08:40 05 Лип 2018

Британія скликає надзвичайний комітет через нове отруєння “Новачком”

Фото Reuters

У Великій Британії збирається на засідання комітет із надзвичайних ситуацій, який розгляне питання нового випадку отруєння людей нервово-паралітичним газом "Новачок" в Еймсбері. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Головуватиме на засіданні міністр внутрішніх справ Саджид Джавід.

"Робочою теорією є те, що цей інцидент був випадковим, а не новим нападом, подібним до того, який скоїли на Сергія і Юлію Скрипаль у Солсбері на початку цього року", – сказав він напередодні.

У свою чергу старший фахівець із боротьби з тероризмом у Великій Британії Нейл Басу наголосив, що чоловік і жінка, які були знайдені 30 червня непритомними в містечку поблизу Солсбері, де в березні стався напад на Скрипалів, були отруєні тим самим нервово-паралітичним агентом.

"Чи була це та сама партія речовини, зможуть з'ясувати вчені", – сказав Басу.

За його словами, пріоритетом для слідчої команди є встановлення того, як ці дві людини вступили в контакт з нервовим агентом і чи не пов'язаний цей випадок з отруєнням Скрипалів.

Напередодні поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися "Новачком". Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: