fbpx
Сьогодні
Фото 16:14 01 Лип 2018

#FreeSentsov: на Майдані проходить акція на підтримку Сенцова

Кількасот людей у неділю по обіді вийшли на масштабну акцію, організовану на підтримку політв'язня Кремля – українського режисера Олега Сенцова, що триває на Майдані Незалежності у Києві.

Про це повідомляє Укрінформ.

Сенцов

Учасники акції тримають у руках плакати та банери із зображенням Сенцова, а також із гаслами Free Sentsov і Save Oleg Sentsov.

Як пояснюють організатори, це міжнародна акція, заходи в рамках якої відбуваються в різних країнах світу, зокрема – в Литві, Грузії та США. Її суть полягає у тому, що люди влаштовують автопробіги та йдуть ходою до посольств країн "нормандської четвірки", де закликають сприяти звільненню Сенцова та інших українських політв'язнів.

Сенцов

Учасники столичної акції планують зібратися біля посольств Франції та Німеччини. До акції також долучилися представники «Автомайдану», які планують влаштувати автопробіг до зазначених дипломатичних установ.

Водночас на Майдані триває імпровізований мітинг лідерів Меджлісу кримськотатарського народу. Зокрема народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав зробити все, щоб звільнити з російських в'язниць усіх громадян України.

Сенцов

«Ми повинні змусити Росію повернутися в межі міжнародного права, щоб вона звільнила всіх наших співгромадян і пішла геть із нашої території – з Криму та Донбасу. Ми маємо об'єднатися самі та об'єднати довкола цієї мети всіх наших міжнародних партнерів», – наголосив Чубаров.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: