fbpx
Сьогодні
Фото 20:42 30 Чер 2018

ЮНЕСКО розширила список унікальної всесвітньої спадщини: три нових об'єкти

Комітет всесвітньої спадщини вніс три нові об'єкти з Кенії, Оману та Саудівської Аравії до переліку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відповідне рішення ухвалили після зустрічі в Бахрейні на 42-й сесії Комітету всесвітньої спадщини.

До переліку потрапив археологічний об'єкт Тхімліч Охінга, розташований на північний схід від міста Мігорі в районі озера Вікторія в Кенії. Це укріплена кам'яна споруда, побудована методом сухої кладки, ймовірно, в XVI столітті.

археологический объект Тхимлич Охинга

Другий об'єкт у переліку – стародавнє місто Калхат, розташоване на східному узбережжі Оману, оточене внутрішніми і зовнішніми стінами, а також райони з некрополями за межами міських стін. Це унікальне археологічне свідчення торгівлі між жителями східного узбережжя Аравійського півострова, Східної Африки, Індії, Китаю та Південно-Східної Азії.

древний город Калхат

Останній об'єкт – оазис Аль-Ахса, мінливий культурний ландшафт у Саудівській Аравії. Розташоване в східній частині Аравійського півострова і складається із садів, каналів, джерел, дренажного озера, історичних будівель. Це найбільший оазис у світі з 2,5 мільйона пальм.

оазис Аль-Ахса

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: