fbpx
Сьогодні
08:26 27 Чер 2018

Доба в ООС: загинув боєць ЗСУ, ще двоє поранені. Втрати окупантів - 8 людей

Протягом минулої доби на Донбасі загинув український військовослужбовець, а ще двоє військових зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою: ввечері російські окупаційні війська активізували бойові дії з використанням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окупанти 30 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, 11 з яких – із озброєння, яке має бути відведене на визначені Мінськими домовленостями відстані.

На Луганському напрямку найбільш напруженою ситуація була біля Кримського, де противник гатив зі 120-мм та 82-мм мінометів, БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Позиції поблизу Новотошківського потрапили під обстріли з артилерійської системи калібром 122 мм.

Також ворожа активність спостерігалася біля населених пунктів Зайцеве, Південне, Троїцьке, Катеринівка, Майорськ та Оріхове.

На Донецькому напрямку вороги відкривали вогонь з 82-мм мінометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Мар'їнки, там також працював снайпер. Під прицільним вогнем перебували також захисники Авдіївки, Новоселівки Другої та Пісків.

На Маріупольському напрямку російські найманці використовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю для обстрілів Лебединського, Водяного, Гнутового, Пищевика, Широкіного та Старогнатівки.

"У наслідок активних бойових дій один наш захисник загинув і двох поранено. За даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ знищено, п'ятьох поранено", – повідомили у штабі.

Сьогодні окупанти вже п'ять разів відкривали вогонь по позиціях бійців ООС. На Донецькому напрямку вони накрили Мар'їнку та Новомихайлівку вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а з РПГ та стрілецької зброї – Лебединське, Водяне та Широкине, що на Маріупольському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: