fbpx
Сьогодні
15:24 25 Чер 2018

Порошенко підписав закон про подовження відпустки військовим

Президент Петро Порошенко підписав закон про "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх родин"

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

У пояснювальній записці до закону сказано, що для щорічних основних відпусток, а також для короткострокових (до 10 діб) в особливий період час проїзду до місця проведення цих відпусток та назад окремо не враховується.

"На практиці це призводить до того, що військовослужбовці замість, скажімо, 30 діб щорічної основної відпустки, фактично отримують 22-23 доби. Так само бійці у зоні АТО, які отримують 10-денну відпустку, фактично можуть використати лише 6-7 днів, що призводить до порушення їхніх прав", – йдеться у повідомленні.

Для прикладу наводиться такий факт: "Військовослужбовець із Західної України, який проходить службу у зоні АТО, близько доби витрачає на те, щоб дістатися з позицій своєї частини до залізничної або автобусної станції, щоб доїхати до Києва, і півдоби – добу, щоб дістатися до місця призначення. За таких умов втрачається 2-4 дні відпустки. А якщо основна щорічна відпустка поділена на 2 частини (а саме так і відбувається найчастіше), то втрачається 4-8 діб".

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: