fbpx
Сьогодні
13:31 23 Чер 2018

В Європейському союзі відповіли на погрози Трампа ввести мита на автомобілі

Введення тарифів США на автомобілі і автомобільні частини Європейського союзу може вплинути на торгівлю в розмірі $300 млрд і нашкодити майже всім країнам-членам ЄС.

Про це заявили в Єврокомісії, передає агентство Bloomberg.

"Можна очікувати, що нові мита знизять імпорт автомобілів і автокомпонентів в США практично наполовину. Торгові партнери, щодо яких США застосують такі мита, дадуть відповідь еквівалентними штрафними заходами", – йдеться в документі Єврокомісії.

Згідно зі звітом Єврокомісії, в 2017 році в США було імпортовано автомобілів на суму €294 млрд, а в минулому році було імпортовано €58 млрд.

За даними Європейської асоціації автомобільних виробників, на частку торгівлі автомобільної торгівлею в ЄС і США припадає близько 10% загальної торгівлі між цими двома регіонами. На США припадає близько 20% обсягу автомобілів з ЄС, а доходи становлять трохи менше третини від загальної вартості експорту.

В Єврокомісії наголошують, що в разі введення мит США, ЄС відреагує подвоєними контрзаходами.

Мита можуть сильно вдарити по Німеччині, яка щорічно відправляє в США близько 600 тис. автомобілів, говориться в звіті аналітика з Evercore ISI з Лондона Арндт Еллінгхорст.

Німецьке видання Ellinghorst пише, що 20-відсотковий тариф на імпортовані автомобілі був би "жахливим" сценарієм для Німеччини. Видання оцінює збитки автовиробників Volkswagen AG, Daimler AG і BMW AG в € 4,5 млрд.

Нагадаємо, що 22 червня в ЄС почали діяти мита в розмірі 25% на товари американського експорту загальним обсягом €2,8 млрд.

Пізніше президент США Дональд Трамп заявляв, що Вашингтон може ввести 20%-ві мита на імпорт європейських автомобілів, враховуючи існуючі мита для американських компаній в ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: