fbpx
Сьогодні
15:41 18 Чер 2018

В уряді розповіли, як отримати субсидію безробітним

В уряді вирішили нагадати про деякі особливості надання субсидій на оплату комунальних послуг.

Відповідне пояснення було определенно на сторінці урядового порталу у Facebook.

Зазначається, що офіційно безробітні й надалі можуть отримати від держави допомогу у сплаті комунальних послуг.

Для тих, хто не стоїть на обліку в центрі зайнятості, запропоновано два варіанти:

  • Чесно декларувати свої доходи, отримані за кордоном чи в тіньовому секторі економіки та сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду.
  • Або органи соцзахисту автоматом рахуватимуть таким людям працездатного віку дохід у три прожиткові мінімуми – 5286 гривень (1762*3). + необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці у розмірі, що не менший ніж мінімальний (819*3=2457 грн).

Якщо у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, в розрахунок сукупного доходу такого домогосподарства включається середньомісячний дохід таких осіб у розмірі:

  • половини одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, це якщо один з членів сім'ї перебував на строковій військовій службі;
  • одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, — у разі, коли такі особи навчалися на стаціонарі школи, технічних навчальних закладах, вишах або зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу і проходять перекваліфікацію.

Для всіх інших (студенти, пенсіонери, інваліди..) мають вказувати фактично отримані доходи (навіть якщо їх немає- тобто написати хоча б нуль у графі "доходи")

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: