fbpx
Сьогодні
12:46 14 Чер 2018

Сьогодні 127 років від народження полковника УНР та першого глави ОУН Коновальця

Сьогодні чергова річниця народження ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця.

Про це повідомляє Рубрика.

Майбутній полковник УНР, голова приводу українських націоналістів, перший голова ОУН та головний ідеолог українського націоналізму народився у 1891 році у Зашкові на Львівщині.

Він був одним з найактивніших діячів української революції 1917–1921 років, яка об'єднала у боротьбі за українську державність всіх українців розділених імперськими кордономи протягом багатьох століть.

"Наші попередники тоді вірили в самостійну Україну, працювали, змагались, мучились по в'язницях і на засланнях, а, проте, їм багатьом не пощастило дожити того щасливого дня, щоб побачити Україну самостійною. Ми мали те вийняткове щастя, що ми бачили, жили й боролись, обороняючи нашу самостійну Україну. Можливо, що нас зустріне така сама доля, як наших попередників, але нашим обов'язком є вести нашу визвольну боротьбу далі, в непохитній вірі, що Україна буде знову самостійною державою", – писав Коновалець у 1930 роках, вже після поразки УНР.

Загинув він 23 травня 1938 року у Роттердамі від рук співробітників КДБ СРСР.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: