fbpx
Сьогодні
17:39 10 Чер 2018

Мітинг проти репресій: у Москві розгорнули великий банер в підтримку Сенцова

Фото novayagazeta.ru

У Москві на проспекті Сахарова 10 червня проходить санкціонований мітинг "За вільну Росію без репресій і свавілля".

Про це повідомляє видання "Нова газета".

В акції беруть участь представники громадських організації, які займаються допомогою політв'язням, а також представники політичних партій, зокрема, "Парнасу", "Яблука" тощо.

За даними видання, вони просять зупинити політичні репресії, звільнити політв'язнів, припинити "справу "Сьомої студії", не зносити будинки по проекту реновації, зупинити блокування "Телеграма", припинити побиття людей на мітингах. Крім того, учасники акції виступають проти порушення кримінальних справ за "неугодні" репости в соцмережах і порушення прав людини силовими структурами.

митинг против репрессий

Як видно з опублікованих виданням фото, на мітингу розгорнули великий банер в підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Організатори мітингу оцінили кількість його учасників у 2,5 тис. осіб. Московська поліція повідомила, що на мітинг прийшли 1,7 тис. осіб.

Згодом організатори акції повідомили про затримання трьох осіб (нібито за неприпустимі висловлювання на адресу президента).

За інформацією "ОВС-Інфо", на мітингу були затримані Дар'я Полюдова та Іван Гуськов. Їх доставили у відділення поліції по Красносельскому району. За словами Полюдової, їм закидають порушення правил проведення заходу учасником (частина п'ята статті 20 КпАП).

митинг против репрессий

Нагадаємо, незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, засуджений до 20 років колонії, оголосив безстрокове голодування 14 травня. Основна його вимога – звільнити усіх українців-політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: