fbpx
Сьогодні
09:49 05 Чер 2018

Суд арештував $2,6 млрд активів "Газпрома" в Нідерландах для виплат "Нафтогазу"

Голландський суд арештував активи російського газового монополіста на $2,6 млрд у погашення судової заборгованості перед "Нафтогазом".

Про це повідомляє прес-центр Нафтогазу.

Зазначається, що судові клопотання, які задовольнив суд, стосувалися забезпечення права "Нафтогазу" на отримання від російського монополіста $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, ухваленим у лютому 2018 року.

Cуд задовольнив ці клопотання, але шість із семи дочірніх компаній "Газпрому" в Нідерландах відмовились співпрацювати з судовими виконавцями.

"Нафтогаз" застосує усі доступні законні засоби та інструменти, щоб домогтися виконання рішення і отримати від "Газпрому" присуджену суму. На жаль, російська компанія діє недобросовісно, не виконуючи як рішення арбітражу, так і накази європейських судів інших юрисдикцій", – прокоментував цю інформацію голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Зазначається, що загалом Стокгольмський трибунал присудив "Газпрому" виплатити $4,63 млрд "Нафтогазу", проте частину цієї суми українська компанія вже отримала.

"Ми вже фактично отримали $2,1 млрд, які відповідно до рішення в транзитній справі були зараховані як плата за газ, поставлений Нафтогазу Газпромом у 2014-2015 роках. Тепер ми працюємо над тим, щоб отримати решту", – пояснили у компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: