fbpx
Сьогодні
09:48 29 Тра 2018

Представники США і КНДР їдуть в Сінгапур готувати зустріч Трампа і Кім Чен Ина, - Reuters

Представники Північної Кореї та США мають зустрітися у Сінгапурі в рамках підготовки до зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина та американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на дані японського мовника NHK.

Зазначається, що до країни вже прибув верховний помічник північнокорейського лідера Кім Чен Ина, де-факто начальник його штабу Кім Чанг Сан.

Тим часом команда американських урядовців, в тому числі заступник начальника штабу Білого дому Джо Хагін, у понеділок ввечері вилетіла з американської авіабази Йокота в Японії до Сінгапуру. У Білому домі підтвердили, що вони вирушили на зустріч з північнокорейцями.

"Ці повідомлення вказують на те, що підготовка історичного саміту, спочатку запланованого на 12 червня, просувається вперед після того, як Трамп скасував його минулого тижня", – пише видання.

Нагадаємо, що американський президент 24 травня скасував зустріч з Кім Чен Ином через відкриту ворожнечу північнокорейського режиму щодо США.

Натомість, у КНДР були здивовані таким рішенням і різко почали хвалити Трампа. Останній схвально оцінив реакцію Північної Кореї на його рішення скасувати саміт і вже наступного дня заявив, що зустріч із Кім Чен Ином ще можлива 12 червня.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: