fbpx
Сьогодні
10:26 25 Тра 2018

У КНДР здивовані відмовою США від саміту і різко почали хвалити Трампа

Північна Корея відреагувала на скасування президентом США Дональдом Трампом зустрічі між ним та лідером КНДР Кім Чен Ином

Про це повідомляє видання Reuters.

Зазначимо, що вчора Трамп написав листа Кім Чен Ину, у якому повідомив, що скасовує саміт з північнокорейським лідером, який мав відбутися в Сінгапурі 12 червня.

"На жаль, на підставі величезного гніву і відкритої ворожості, які містилися у вашій останній заяві, я вважаю, що в цей час було б недоречно проводити цю зустріч", – написав Трамп.

Згодом, у КНДР почали погрожувати США через відмову від саміту.

"Зустрінуться США з КНДР в залі засідань, або зіткнуться з нами в ядерному протистоянні – це повністю залежить від рішення і поведінки США", – сказали тоді у північнокорейському МЗС.

Проте, вже сьогодні заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ке Гван, коментуючи цю подію, говорив достатньо примирливо.

"Ми високо цінимо президента Трампа за те, що він ухвалив сміливе рішення (щодо проведення зустрічі з Кім Чен Ином, – ред.), на яке не наважився жодний інший президент США, і докладав зусиль для втілення настільки важливої ​​події, як саміт", – наголосив Кім Ке Гван.

Заступник міністра висловив сподівання, що так звана формула Трампа допоможе позбавити представників обох країн від їхніх турбот і вирішити проблеми.

"Раптова і одностороння заява Трампа про скасування саміту є для нас чимось несподіваним, і ми не можемо не відчувати через це великий жаль. Північна Корея залишається відкритою для вирішення проблем з Вашингтоном незалежно від шляхів та у будь-який момент", – підсумував дипломат.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: