fbpx
Сьогодні
08:40 24 Тра 2018

Хакери заразили вірусом 500 тисяч роутерів і готують кібератаку на Україну

Фото: З відкритих лжерел

Хакери заразили мінімум п'ятсот тисяч роутерів і пристроїв зберігання даних по всьому світу для кібернападу на Україну наступного місяця.

Про це пише Reuters.

Федеральний суд Пенсільванії дав дозвіл ФБР на вилучення домену в Інтернеті, який використовується російською групою хакерів, відомою як Sofacy, для керування зараженими пристроями.

"Ця операція є першим кроком для знищення бот-мережі, яка надає хакерам Sofacy безліч можливостей, які можуть використовуватися для різних шкідливих цілей, включаючи збір розвідувальних даних, крадіжку цінної інформації, деструктивної або підривної атаки, а також заплутування слідів такої діяльності і звинувачення в ній інших", – йдеться в заяві помічника генерального прокурора з національної безпеки Джона Демерса.

Уряд США повідомив про знищення бот-мережі після того, як компанія Cisco Systems Inc (CSCO.O) опублікувала звіт про хакерську кампанію, в якому повідомила про зараження пристроїв Linksys, MikroTik, Netgear Inc (NTGR.O), TP-Link і QNAP.

Загалом їх нарахувалося до 500 тисяч по всьому світу.

Cisco заявила, що найбільша кількість зараженних вірусом VPNFilter пристроїв знаходиться в Україні, що дозволяє зробити висновок, що Росія планувала атаку на неї.

Cisco поділилася технічними деталями з урядами Сполучених Штатів і України.

В свою чергу, Служба безпеки України відповіла на повідомлення, сказавши, що це продемонструвало, що Росія готувала великомасштабну кібер-атаку перед фіналом Ліги чемпіонів, який відбудеться в суботу в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: