fbpx
Сьогодні
21:32 22 Тра 2018

Чергова хвиля санкцій проти Ірану. Мінфін США включив до списку обмежень 5 високопосадовців

Міністерство фінансів США запровадило чергову хвилю санкцій проти Ірану, включивши до списку обмежень п'ятьох високопоставлених керівників Корпусу стражів Ісламської революції.

Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

Обмеження спричинені причетністю вказаних осіб до терористичної активності Ірану, а також порушенням умов нерозповсюдження зброї масового знищення.

У переліку санкцій вказані, в тому числі високопоставлені чиновники ракетного командування Аль-Гадір, науково-дослідної установи RSSJO та інші керівники Корпусу стражів Ісламської революції. При цьому уточнюється, що індивідуальні санкції проти зазначених посадовців вводяться на повторній основі.

Також мінфін США ввів санкції стосовно голови Центробанку Ірану Валіолли Сеїфа.

8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував нові санкції проти іранського режиму.

Майк Помпео заявив, що США готові укласти нову угоду щодо ядерної програми Ірану, в яку будуть включені 12 "основних вимог". Зокрема, Іран повинен зупинити збагачення урану і попередню обробку плутонію, а також звільнити всіх американських громадян.

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що США не мають права приймати рішення замість Тегерана щодо його політичного курсу і ядерної стратегії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: