fbpx
Сьогодні
16:56 13 Тра 2018

Чисто як вдома: в українських потягах почали застосовувати нову технологію прибирання вагонів

Фото ABCnews

В українських потягах почала застосовуватися нова технологія збирання пасажирських вагонів.

Про це поінформував на своїй сторінці в Facebook в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Так, відтепер прибирання вагонів в пунктах формування поїздів буде здійснюватися професійними мийниками-прибиральниками, а не провідниками.

"Півроку роботи над пілотним проектом – і сьогодні ми запускаємо унікальну і нову для ПАТ "Укрзалізниця" технологію прибирання вагонів. "Обкатку" вона пройшла на початку року на регіональних ділянках Дніпра, Києва, Одеси і Харкова. І є перші результати. Відтепер прибирати вагони будуть виключно спеціалізовані бригади. Миючий засіб вибрали те, що використовують для прибирання літаків, аеропортів і вокзалів по всьому світу. Він сертифікований і безпечний для пасажирів. Віники і старі ганчірки також підуть на утилізацію – на заміну їм закупимо нові пароочищувачі. Також найближчим часом в вагонах з'явиться рідке мило, яке просять наші пасажири замість традиційного", – написав Кравцов.

Він уточнив, що подібна система збирання буде коштувати "УЗ" від 10 до 20 млн грн. додатково.

"Це не дуже велика сума для нашої компанії, і ми готові її платити заради комфорту пасажирів", – підкреслив Кравцов.

За його словами, спеціально створені для прибирання вагонів бригади вже обслуговують 52 поїзда, повідомляє прес-служба "УЗ".

"До кінця 2018 року за новою технологією будуть прибирати всі поїзди", – уточнив Кравцов.

У прес-службі компанії уточнили, що при збиранні відтепер використовуватимуть єдиний універсальний миючий і дезінфікуючий засіб британського виробництва, яке пройшло необхідну сертифікацію в Україні.

Крім того, кожну бригаду мийників-прибиральників забезпечать парогенератором і миючим пилососом. Для цих цілей планується придбати 120 побутових пароочищувачів, стільки ж миючих пилососів і 9,6 літрів миючого засобу.

Нову систему впроваджують поступово: спочатку в поїздах, які знаходяться в пунктах формування понад 7 годин.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: