fbpx
Сьогодні
Фото 18:43 12 Тра 2018

У Києві переселенці вимагали доступне житло

Фото facebook.com/polilog.UA

Понад сотня переселенців з тимчасово окупованих Донеччини і Луганщини зібралися на протест у парку Шевченка.

«Коли країна захистить нас?» та «Переселенці заслуговують на власне житло». Такі плакати тримали понад сотня людей сьогодні в київському парку Шевченка. Переселенці з тимчасово окупованих територій разом з переселенцями-воїнами АТО втомилися чекати.

Співорганізаторка акції «Марш за право на власне житло», голова ГО «Мій.дім.юа» Юлія Дрюк-Ільяшенко пояснює, чому люди вийшли протестувати.

«Мінрегіонрозвитку, на жаль, саботує продовження програми «Доступне житло». Гроші вони на рахунки вже отримали, але не розподіляють їх по регіонах. Відповідно, програма стоїть, черга росте і нічого не змінюється», – зазначила Юлія Дрюк-Ільяшенко.

Цьогоріч на програму «Доступне житло» для переселенців з держбюджету виділили 100 мільйонів гривень, чого вистачить приблизно на 300-350 родин. В електронній черзі зареєструвалися майже шість тисяч людей, але від початку року черга не зрушила на жодну позицію.

Акція переселенців стартувала у парку Шевченка. Далі марш рушив до посольств Німеччина та Британії.

«Ми хочемо звернутися в посольства тих країн, які надавали фінансову допомогу для вирішення питань переселенців. Щоби українська влада та ті організації, які отримували ці кошти, відзвітували перед переселенцями та сказали, куди витратили гроші», – розповів Микола Греков, офіцер запасу ЗСУ, мер окупованого міста Олександрівськ, голова громадського руху учасників АТО та громадян з тимчасово окупованої території.

Переселенці підписали резолюцію зі своїми вимогами, яку у понеділок передатуть до МінТоТ, Мінрегіону, Кабміну та Верховної Ради. А вже через тиждень мами з дітьми планують прийти до Мінрегіону і залишатися там доти, доки ті не затвердять процедуру вибору забудовників для програми «Доступне житло».

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: