fbpx
Сьогодні
18:44 07 Тра 2018

Експерт: поки в Україні не врегульовано продаж електронних сигарет неповнолітнім, розмова про їхню меншу шкоду неетична

Розмови про зменшення шкоди електронних сигарет можуть мати місце, але поки ми про це говоримо, вони просувають цей продукт взагалі на ринок. Україна – остання країна в Європі, де продаж електронних сигарет неповнолітнім дозволено.

Про це 7 травня на прес-конференції "Електронні сигарети – нікотинова пастка для дітей" розповів Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО "Життя", член Ради РПР, повідомляє "Рубрика".

Експерт наголосив на необхідності прийняття в парламенті проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну (№2820), який нарешті заборонити реалізацію електронних засобів доставки нікотину дітям, особам до 18 років.

Водночас Андрій Скіпальський відзначив, що цей законопроект немає спільного із забороною електронних сигарет для дорослих.

"Законопроект має на меті врегулювання ринку, щоб обмежити доступ дітям, обмежити привабливість цих систем і обмежити рекламу електронних систем доставки нікотину", – підкреслив він.

На думку експерта, в країні, в якій електронні сигарети не заборонено дітям та є у вільному продажу, будь-який дискурс про зменшення шкоди грає на руку тим, хто розповсюджує цей продукт.

"Ці люди, які говорять про їхню меншу шкоду мають об'єднатися, якщо це відповідальні лікарі, і всі разом в такій ситуації ми маємо добитися хоч базових норм регулювання, обмеження, а потім говорити про зменшення шкоди в контексті дорослих споживачів", – зауважив Скіпальський.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: