fbpx
Сьогодні
11:18 21 Кві 2018

Савченко, Гордон і Мураєв є найпопулярнішими персонами на ТБ для жителів Донбасу, - дослідження

Наталія Лігачова, фото "Радіо Свобода"

Медіаексперти оприлюднили дані, щодо найулюбленіших телевізійних персонажів жителів Донбасу.

Про це голова правління "Детектор медіа" Наталія Лігачова на Громадському радіо.

Так, у жителів Донбасу на сьогодні великий негатив щодо усіх процесів в країні.

"Один із головних висновків – дуже великий негатив щодо ситуації в країні, перш за все економічної, і дуже великий скептицизм, навіть нігілізм, щодо ЗМІ", – розповіла вона.

Дослідження також показало, що велика частина аудиторії (особливо, молодшого та середнього віку) значно просунута в інтернет-технологіях, тому багато відеоконтенту дивляться не по телевізору , а через Інтернет.

Не підтверджується також стереотип, що на Донбасі дуже велику роль грає мова.

Більшість респондентів, навіть з не проукраїнською позицією, казали про те, що головне, щоб контент був цікавим за формою та за змістом, а мова грає другорядну роль.

"Коли респондентів просили назвати популярних та відомих їм телеперсоналій, вони часто називали Рабиновича, Мураєва, Савченко та Гордона", – розповіла Лігачова.

За результатами дослідження було розроблено велику кількість рекомендацій для громадських організацій, донорів та для виробників контенту, зокрема щодо врахування втоми від політизованого контенту.

"Йдеться не тільки про ток-шоу та новини – втомилися від політики в гумористичних шоу. Хочуть історії успіху, щоб показували, як вирішувати проблеми, хочуть, щоб до сюжетів було залучено більше регіональних представників",  – підсумувала Лігачова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: