fbpx
Сьогодні
09:17 10 Кві 2018

У США розслідують пожертвування Пінчуком $150 тисяч у фонд Трампа, - NYT

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори США 2016 року, почав розслідувати пожертвування українського підприємця і мільярдера Віктора Пінчука на адресу фонду Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

"Компанія Trump Organization передала слідчим документи, де йшлося про пожертвування на суму 150 тис. дол. від українського мільярдера Віктора Пінчука у вересні 2015 р. на адресу фонду Дональда Трампа в обмін на 20-хвилинне появу пана Трампа по відео на конференції в Києві в тому ж місяці", – йдеться в повідомленні.

Відео транслювалося на конференції "Ялтинська Європейська Стратегія" (YES) в Києві.

Наголошується, що внесок Пінчука виявився найбільшим за весь 2015 рік, який фонд отримав від сторонніх донорів, якщо не враховувати пожертви самого Трампа.

"Платіж від Пінчука цікавий тим, що він мав місце під час виборчої кампанії від іноземця, і виглядав як спроба придбати за гроші фактор впливу", – заявив колишній керівник відділу внутрішніх доходів, який контролює податки фонду Трампа. Він назвав пожертвування "незвичайною сумою за дуже коротку промову".

Адвокат Трампа відмовився коментувати ситуацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: