fbpx
Сьогодні
10:47 30 Бер 2018

У Мексиці стартувала передвиборча кампанія до президентських виборів

Рикардо Аная. Фото Reuters

Двоє з чотирьох кандидатів у президенти Мексики розпочали свої кампанії в п'ятницю, оскільки країна, схоже, відмовляється від партії. Це пов'язано з тим, що вона протягом більшої частини минулого століття фігурувала у корупційних скандалах та виступала за лівацьку ініціативу.

Опитування громадської думки перед виборами показали, що Андрес Мануель Лопес Обрадор користується найбільшою популярністю у виборців і залишає кандидата правлячої партії далеко позаду.

Друге місце посів Рікардо Анайя, який балотується від лівої коаліції "For Mexico in Front". Він розпочав свою кампанію вже після опівночі в п'ятницю, проводячи хаккатон для тисячі юнаків, які працюють над вирішенням проблем боротьби з корупцією та насильством.

"Мексика збирається змінюватися. У цього корумпованого уряду залишились лічені дні", – заявив він.

Так Моніка Варгас, 22-річна студентка факультету літератури з центральної штату Тласкала, сказала, що підтримує Анаю, бо він слухає молодь. Вона сказала, що багато її однокласників покинули коледж через брак коштів.

"Як мексиканка я почуваюсь дуже розчарованою… ми розуміємо, наскільки багаті наші державні посадові особи, і як ми, звичайні люди, завжди від них відстаємо", – сказала Варгас.

Крім того, колишня перша леді Маргарита Завала, яка посідає четверте місце у опитуваннях, також почала свою передвиборчу кампанію в п'ятницю в Мехіко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: