fbpx
Сьогодні
22:20 25 Бер 2018

"День Волі" по-білоруськи: затримано понад 100 осіб

Фото Reuters

У неділю, 25 березня, на День Волі у Білорусі правоохоронці затримали понад 100 осіб, на частину з них чекає суд, повідомляє Радіо Свобода.

За даними правозахисної організації Весна, в Мінську було затримано 62 людини, майже всіх вже відпустили, хоча на деяких склали протоколи. У регіонах затримали 57 осіб, більшість з них також відразу відпустили.

У той же час, в столиці семеро учасників святкування 100-річчя БНР перебувають у в'язниці, куди їх до суду відвезли в автозаку.

У Білорусі, 25 березня, відзначають неофіційне свято День Волі, присвячене 100-річчю незалежності Білоруської народної республіки, що була проголошена в 1918 році. У цьому році, вперше за час правління Олександра Лукашенка влада офіційно дозволила мітинг і концерт в центрі Мінська.

Напередодні свята міліція провела низку превентивних затримань опозиції, а багатьох активістів затримала дорогою до Мінська. Затримано також лідера Білоруського національного конгресу Миколу Статкевича. Він перебуває в Ленінському РУВС Мінська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: