fbpx
Сьогодні
18:15 22 Бер 2018

У Раді провалили голосування щодо е-декларацій активістів-антикорупціонерів

У четвер, 22 березня, депутати Верховної Ради не проголосували про включення до порядку денного проектів законів про відтермінування подачі електронних декларацій про доходи громадськими активістами.

Народні обранці декілька разів відхиляли пропозицію голови парламенту Андрія Парубія щодо законопроектів №8120 та №8120-1, передає Радіо Свобода.

Законопроектом №8120, ініційованим депутатом Сергієм Лещенком, пропонується відкласти обов'язок подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій до 2019 року.

Згідно з альтернативним документом №8120-1 авторства Артура Герасимова, відтермінування подання перших е-декларацій антикорупціонерами обмежується 1 липня 2018 року.

Термін подачі е-декларацій спливає 1 квітня.

Нагадаємо, що 23 березня 2017 року Верховна Рада проголосувала за скасування необхідності заповнення е-декларацій деякими військовослужбовцями, але зобов'язала заповнювати їх активістів громадських організацій.

ЄС неодноразово наголошував про неприйнятність відповідних змін до закону, згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані також подавати е-декларації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: