fbpx
Сегодня
Колонка 18:44 22 Апр 2024

Украинский ритейл не только выжил, но и вырос во время полномасштабной войны

На головній сцені World Retail Congress мав унікальну можливість розповісти за поточний стан українського ритейлу та запросив міжнародних інвесторів до відкриття нових магазинів в Україні.

Порівняно з довоєнною кількістю відкритих торгових точок (було 17 396), нинішня кількість магазинів, що працює на 4% більша (а це 18 134). Ці дані свідчать про те, що ми не тільки вижили, але й адаптували бізнес до нових реалій, український ритейл розвивається та зростає, незважаючи ні на що.

В Україну вже повернулися міжнародні гравці ритейлу, такі як Inditex, H&M, McDonald's. Повторне відкриття таких відомих світових брендів не тільки означає відновлення довіри до українського ринку, але й безпосередньо сприяє створенню нових робочих місць, збільшенню податкових надходжень до державного бюджету. Це також слугує сигналом для інших міжнародних компаній про те, що бізнес може успішно функціонувати в Україні навіть під час війни. Слід зауважити й про успіхи бренду LPP, Sinsay, який за останні два роки відкрив 17 нових магазинів і планує відкрити ще 120 до кінця року.

Під час закритої зустрічі та подальшої панельної дискусії, я мав можливість особисто поспілкуватися з керівниками профільних асоціацій найбільших світових економік. Це зокрема Жак Крейсель (FCD та FIRA), Хелена Дікінсон (Британський консорціум роздрібної торгівлі), Біджу Курієн (Асоціація ритейлерів Індії) та Марк Баум (FMI – Асоціація харчової промисловості).

Така комунікація є важливою для подальшого розвитку на всесвітній арені Українського ритейлу та просування товарів вироблених в Україні. Також це налагодження зв'язків для виходу на український ринок нових міжнародних ритейлерів, які зараз ретельно розглядають цю можливість.

Із самого початку повномасштабного вторгнення, Асоціація ритейлерів України бере активну участь у розвʼязуванні критичних питань національної продовольчої безпеки. 
Роздрібна торгівля в Україні виступає стратегічним центром стійкості та підтримки громадян під час кризових ситуацій. Під час відключень електроенергії торговельні мережі надають місця для зарядки електронних пристроїв, обігріву, отримання необхідної допомоги та підтримки, стаючи опорою для місцевих громад у складні часи. І Асоціація, і український ритейл продовжують свою роботу для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Щорічний конгрес World Retail Congress збирає ключових лідерів галузі для обміну інноваційними ідеями та стратегіями. Участь Асоціації ритейлерів України у цьому заході підкреслює непохитну стійкість та здатність українського ритейлу розвиватися всупереч усім викликам.

5681

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: