fbpx
Сегодня
Что происходит 14:42 01 Янв 2022

11 вещей, которые станут популярными в 2022 году: прогнозы тех, кто заглядывает в будущее

Sims в реальной жизни, китайская водка, биткоины вместо скидок и интересные поведенческие изменения в новом году (укр.)

English version here

У чому проблема?

Майбутнє наступає стрімко, але передбачувано, хоча й не для всіх. Колись зазирнути в нього могли лише диваки чи фантазери, а тепер є навіть спеціальні професії: трендвотчери, які слідкують за трендами, розвитком ринків та потребами людей і намагаються зробити свої передбачення хоча б на рік уперед. І це не просто поодинокі локальні прогнози — існують цілі корпорації, які використовують експертне прогнозування тенденцій у поєднанні з наукою про дані. Якщо до таких прогнозів не прислуховуватись — можна геть вилетіти з ринку та стати нецікавим для споживача. 

Одна з інституцій, що вміє заглядати в майбутнє, — агентство WGSN, яке щороку випускає трендбук із прогнозами. Що в ньому опинилось — розповідаємо в нашій добірці. 

Яке рішення? 

Костюм для аватара. Зіграйте в Sims у реальному житті

У WGSN вважають, що епоха аватарів вже почалась, і їм потрібно щось носити, тому бізнес буде рухатись все ближче до моделі Direct To Avatar або ж D2A. Це нова модель роздрібної торгівлі, яка пропонує брендам додатковий потік доходу, продаючи та створюючи дизайн безпосередньо для аватара — цифрової моделі користувача. Тобто, створивши свого аватара, як у Sims, ви зможете приміряти на нього одяг, прикраси та будь-що, що купляєте в інтернеті. 

Костюм для аватара

​​

Літаючі таксі, майже як у П'ятому елементі

Це не просто фантастика, а наше майбутнє! Зараз літаючі таксі більш відомі як "автономна міська повітряна мобільність" (autonomous urban air mobility або UAM). Разом із тим, що потреба в більш особистих видах транспорту зростає, збільшується й потреба у вулицях, дорогах та транспортних розв'язках. Натомість, WGSN прогнозують, що цю проблему вирішать літаючі таксі. Київські затори тепер і в повітрі — так собі ідея, але, на щастя, не всі прогнози збуваються. 

Літаючі таксі

Ферментована краса. Хутчіш до бабусі за чайним грибом!

У погоні за потужними елементами для догляду за шкірою китайські та японські косметологи обігнали весь світ, і здається, потрапили в часову аномалію, бо зараз звертаються до старого та всім відомого чайного гриба. Бактерії не лише довели свою ефективність, а ще й продовжують термін придатності формул, приваблюють екологічно налаштованих і орієнтованих на цінність споживачів. Тож не дивуйтесь, коли лосьон або бальзам для губ раптом буде схожий на модну комбучу. 

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

Крипто-кешбек замість знижок

Колись, щоб отримати знижку у гіпермаркеті, можна було вирізати купон з каталогу, деколи — показати чек від попередньої покупки. Зараз про вигідні пропозиції ми отримуємо повідомлення у месенджери, але підприємці скаржаться: лояльність клієнтів завоювати важче, ніж будь-коли, особливо серед покоління Z. WGSN каже: скоро заохочувати клієнтів до покупок будуть криптовалютними винагородами. Що ж, чекаємо, поки ця новина дійде до магазинів та йдемо на шопінг!

Крипто-кешбек замість знижок

Кодзі — новий-старий кулінарний тренд

Кодзі — це "Національний гриб" Японії, який вже тисячі років використовується для приготування ферментованих продуктів, таких як соєвий соус, рисовий оцет, місо, доучі. Це надзвичайно універсальний інгредієнт і раніше був популярний у Японії та серед кухарів світу. Але зараз здатність кодзі покращувати смак їжі та напоїв, а також змінювати настрій, відіграє надважливу роль, оскільки його використовують для приготування м'яса рослинного походження, що стає дедалі популярнішим у світі.

Кодзі

Безводне прання?

Кожна десята людина у світі не має доступу до чистої води. І це не лише про питну воду: цим людям потрібно десь митись та прати власний одяг. Тренди, що зароджуються у сфері гігієнічних продуктів, говорять про те, що скоро ми матимемо засоби для сухого прання, які не потребують води та покажуть нам новий підхід до цього процесу. 

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

Трендова тканина: луб'яне волокно

Індустрія моди прагне диверсифікуватися від бавовни, оскільки вирощування культури та процес переробки потребує багато води, яку зараз дуже активно ми стараємось зберегти. Допоможе в цьому луб'яне волокно — його отримують зі стебел та листя різних рослин, що економить і воду, і кількість сировини, яку потрібно переробити. Це знов "старе-нове" — з такого матеріалу ще наші далекі предки плели собі личаки — таке взуття було легким, міцним та дешевим, а тепер завдяки технологіям з лубна можна виготовити футболку або худі, і маркетологи прогнозують: скоро ми знов побачимо луб'яний одяг. 

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє 

Не потрібно більше роздягатись, щоб охолодитись — одежа зробить це за вас!

Дизайнери починають інтегрувати такі технології як клімат-контроль у предмети щоденного носіння. Для продуктивності та легкої атлетики бренди розробляють продукти, які знижують температуру тіла, щоб користувачі могли підтримувати комфортну температуру під час вправ.

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

Байцзю змагатиметься з українською горілкою 

Найбільш споживаний спирт у світі, який, за словами тих, хто його вже скуштував, перевершує віскі, горілку, джин, ром і текілу. Тепер байцзю виходить за межі Китаю, і у 2022-му, запевняють маркетологи, ми його нарешті спробуємо. 

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

Поливайте свій фікус! Це зараз у тренді

Біофільний дизайн стає все більш популярним, і у WGSN прогнозують, що наступного року привнести природу в приміщення, виростивши дерево у своїх будинках або принаймні на балконі, захочуть ще більше людей. Ще одна причина потурбуватись про офісний фікус — у 2022 він стане дуже модним. Та справа не лише у фікусах: із часом ми будемо бачити все більше зелених зон просто всередині будівель, і це — прекрасно.

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

Мама більше не переймається за те, що ви не в шапці

У 2022 році ми купуватимемо більше теплих речей, і це зовсім не пов'язано із глобальною зміною клімату. Просто наслідки від тотальної зміни життя після коронавірусної пандемії все ще продовжують нас наздоганяти, а тренди — трансформуватись. Так змінюється і дозвілля одразу в усіх людей на планеті. Кажуть, що люди стали більше часу проводити на свіжому повітрі, навіть у холодні пори року, а це означає, що й одягатись потрібно у більш теплий та практичний одяг. Так і змінюється глобальна мода в епоху глобалізації: пікнік на снігу? А чом би й ні!

11 речей, які стануть популярними у 2022 році: прогнози тих, хто зазирає в майбутнє

1
21749

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: