fbpx
Сегодня
Экорубрика 11:35 02 Фев 2020

Экология и Instagram: 5 страниц, на которые стоит подписаться уже сегодня

Собрали для вас в одном месте блоггеров, которые своим примером вдохновляют на защиту окружающей среды и сознательную жизнь (укр.)

Фото unsplash.com

Сортуй! Заощаджуй! Переробляй! Екологічний рух стає все потужнішим. Берегти природу і турбуватися про майбутнє наступних поколінь входить у моду. Хоча і тут не обходиться без крайнощів та зайвого пафосу. Погодьтеся, стати супер-свідомим і «замести» власний вуглецевий слід за один день не вийде, із яким би докором на вас не дивилась Ґрета Тунберґ. Тому якщо ви досі інколи забуваєте торбинку для покупок чи горнятко для кави з собою, не засмучуйтесь. Ви не корінь кліматичного Апокаліпсису. Просто деякі, на перший погляд, дрібниці у нашому побуті здатні нанести довкіллю великої шкоди.

Аби долучитися до спільноти друзів природи плавно та без стресу, радимо вам звернути увагу на наступних екоблогерів. Їхні сторінки – це мікс особистого досвіду, дослідження та світосприйняття. Поради, лайфхаки й міркування – у блогах наших героїнь та героїв. Долучайтеся!

Лада Полтавська Instagram

Лада Полтавська (lada.poltavska)

Еко-ентузіастка, яка пише про Норвегію, концепції помірного споживання та «повільного життя» (slow living). Авторка розповідає про те, як поступово запровадити дружні для довкілля звички та ділиться власним досвідом осмислених покупок. Також вона пише про eco-friendly заклади, вінтажні, благодійні чи своп-магазини та майстерні у столиці та в інших європейських містах. Загалом її блог про те, як можна жити комфортно та без зайвих речей. 

Крім того, тут зібрано багато корисної інформації про зарубіжний досвід організації переробки та повторного використання речей, до чого ми звикли. А ще Лада пише про бізнес-кейси та наукові дослідження, пов'язані з виробництвом речей. Отже, тут зібрані як естетично оформлений досвід, так і корисні матеріали для роздумів.

Instagram Марі

Марі (sortme_mari)

Еко-блогерка й дизайнерка використовує мінімалізм як ресурс для творчості та принцип у побуті. Тут не лише детальний гід по місцях, де можна здати непотрібні речі, інструкції з терапевтичного розхламлення чи варіанти, що робити з небажаними подарунками. Авторка приділяє багато уваги філософському аспекту екологічно свідомого життя. Адже мінімалізм – це не лише відсутність зайвого, а й простір для думок і діалогу із собою. 

А ще Марі час від часу долучає підписників до благодійних акцій, розповідає про можливості для навчання, ділиться секретами доступного zero waste побуту та просто надихає своїм натхненням.

Оля Матюшенко Instagram

Оля Матюшенко (olimatioli)

Екотренерка Оля може почистити вашу вуглецеву карму та допоможе увімкнути здоровий глузд. Вона пише не лише про дружні довкіллю альтернативи побутових речей, а й розвінчує міфи. Феєрверки екологічні? А в Австралії дійсно все так погано з пожежами? Розберемося! Також Оля пише про проблеми довкілля, вирішити які науковцям поки не вдається, і ті, які ми з вами з легкістю здатні подолати. 

А ще тут можна взяти участь в обміні речей та навіть отримати індивідуальну екологічну  консультацію.

Аня Михайлицька

Аня Михайлицька (mindful.sky)

Вважає себе екоголіком зі стажем та допоможе й вам стати на цю стежку! У її блозі ви знайдете поради щодо закріплення корисних звичок, екотренди і як їх впроваджувати у власне життя, де купувати продукти та речі з найменшою шкодою для довкілля, пости про особливості сортування. Загалом – усе, про що ви багато чули ,але соромилися спитати. А ще Аня викладає чимало корисних постів про саморозвиток, мотивацію, медитації та свідоме проживання кожної миті життя!

Громадська Організація Rethink

Громадська Організація Rethink (rethinkua)

Також додаємо до нашої підбірки Інстаграм-сторінку цієї неурядової організації, яка розповідає про виклики і проблеми кругової економіки, інновації та альтернативи особливо небезпечних для довкілля виробництв. Тут коротко описують практику зарубіжних країн, тож ви легко залишатиметеся в курсі основних трендів екологічного руху. А ще на rethinkua можна познайомитися з лекціями та доповідями вчених по цій тематиці. У будь-якій боротьбі (у тому числі, із забрудненням планети чи кліматичним змінами) вкрай важливо володіти необхідною та релевантною інформацією. І з цим вам тут допоможуть.

Навіть найбільшу проблему можна подолати малими, але систематичним кроками. Почати з себе, навести лад у власній оселі, позбавитися цього ненависного «пакета з пакетами» – усі ці речі не такі вже й складні. А якщо мотивації не вистачає, з вами нею поділяться  люди, які пройшли через труднощі становлення екологічної свідомості та своїм прикладом доводять, що все можливо. 

❤️ І підписуйтеся на Instagram «Рубрики» — також постійно ділимося еконовинами та іншими цікавинками

8491

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: