fbpx
Сегодня
Советы 10:00 20 Янв 2020

Не бьюти-блогерами едиными: как "зависнуть" в Instagram с пользой

Надоело терять время в бесконечной ленте с чужими фотографиями? А если мы скажем, что благодаря ей можно прогуляться музеями, подготовиться к ВНО и выбрать следующую книгу для прочтения? Рассказываем о лучших профилях — когда и красиво, и разумно (укр.).

Фото unsplash.com

«Менше сидіти у соцмережах» — це вже традиційна обіцянка на Новий рік для більшості з нас. Особливо небезпечним крадієм часу вважається Instagram. В цьому ідеальному світі нескінченних подорожей на Балі, beauty-секретів і tik-tok лихоманки складно згадати, навіщо взагалі заходиш у свою стрічку. Якщо ви трохи втомилися від «розіграшів», мотивуючих історій на кшталт «кидай усе — і автостоп до Гоа», прямих ефірів та ефектного хитання головою під музику, пропонуємо альтернативу.

«РУБРИКА» підготувала підбірку корисних сторінок для розвитку та натхнення. Якщо відмовитися від одного з найпопулярніших у світі застосунків поки складно, то зробити проведений в Instagram час більш осмисленим — простіше, ніж здається.

🙋‍♀️ ОСВІТА ТА РОЗВИТОК

І ні, вам не здалося. Давайте поміркуємо наступним чином: Instagram спрямований суто на візуальне сприйняття. До того ж, підписуючись на сторінку, ви так чи інакше затримуватимете увагу на відповідних зображеннях зі стрічки. Отже, як на рахунок віртуальних прогулянок вітчизняними галереями чи музеями? Тут і твори, і описи до них, і історія. До того ж, можна одразу придивитися і до самих інтер'єрів. Урешті-решт, фотографуватися на тлі картин та інсталяцій – уже своєрідна взаємодія з мистецтвом. Радимо вашій увазі сторінки museumsofukraine, namu.museum, odesa_finearts_museum. Якщо бути уважним, то виявиться, що вітчизняний музейний фонд дуже навіть авторитетний і зможе вразити навіть найбільш примхливих поціновувачів.

А ми рухаємося далі. Буває (ну як буває, завжди) треба сидіти і вчитися, а тут раптом шпалери в кімнаті такі цікаві, у холодильнику їжа сумує, ще й нове повідомлення прийшло. Так от, щоб останнє не відволікало від навчання, дізнавайтеся нове та пізнавальне прямо із соцмереж. Канали для підготовки до ЗНО з географії чи історії можуть стати справжньою знахідкою. Невимушена форма засвоєння матеріалу робить своє: багато з нас охоче дивляться документальні фільми, однак не особливо радіють величезним параграфам. А допоможуть у цьому history_zno_online або geography_zno_online (у них, до речі, доступні сторінки з інших предметів); znoohistory, zno_ukrmova_history, zno_geo.

Якщо ж найстрашніший кошмар у вигляді незалежного оцінювання для вас уже позаду, пропонуємо більш профільні сторінки: наприклад, про юридичні тонкощі на кожний день (jur_blog) чи останні новини у світі медицини (progress_platform)! В Instagram при більш детальному пошуку і не таке можна знайти!

📚 ІНТЕЛЕКТУАЛЬНЕ ДОЗВІЛЛЯ

Давайте вгадаю. Кожного разу, коли вас запитують про улюблену книгу чи фільм — у голові дуже гучно починають скреготати цвіркуни? О так, знайоме відчуття. Або ще. Заходиш у книгарню, а там усе таке різнокольорове, з інтригуючими назвами, і не знаєш, з чого почати? Пропонуємо пошукати поради тут, наприклад: у knygolove, om_books, read.ua. Вони пропонують анотації до книжок, а також порадять, за якого приводу їх краще читати або дарувати. Такі огляди допоможуть і презент обрати, і для себе список скласти (тим паче, що 2020 лише почався, усе встигнемо осилити).

Продовжуючи тему модного та цікавого дозвілля, розкажемо про декілька сторінок про музику з платівок. Для когось вони — просто антураж, привіт із бабусиних часів. А хтось трепетно любить похрустування перших секунд, коли програвач лише починає свою магію. У будь-якому випадку, щоб розібратися, чому платівки отримали друге життя та де їх можна придбати, радимо зайти на playvynil_ukraine

Instagram

🗺️ НАТХНЕННЯ ТА ПОДОРОЖІ

І хоча пора відпусток закінчилася, мріяти про наступну ніхто не забороняв! Не секрет, що відвідувати кожного року новий екзотичний острів може бути складнувато з фінансової точки зору. У такому випадку радимо звернути увагу на туристичні місця України, які часто і не поступаються своїм славнозвісним аналогам. Наприклад, про тунель кохання у Клевані ми дізналися із соцмереж та відео затятих туристів. Можливо наступна туристична знахідка за вами? Пропонуємо взяти за орієнтир сторінки про подорожі нашою Батьківщиною ukraine_is_, ukraine_travel_blog, UKRAINЇNER. Крім коротких відомостей, тут можна просто знайти фотографії, створені у різних куточках України. Давно хотіла змінити заставку на телефоні? Не дякуйте. 

А в дорозі завжди знадобляться добрі новини! Нескінченні інформаційні потоки легко можуть загнати в депресію навіть найбільших оптимістів. Тоді навідайтеся до znay_ua та sho_tam. Тут хороших новин завжди більше ніж сумних. І дійсно, не все так погано у нашому домі.

До речі, про останнє…

🏡 ПРО ДІМ ТА ЗАТИШОК

Маленькі радощі – запорука великого щастя. Красиві горнятка, вовняні пледи чи листівки з милими зображеннями – прикрашаючи свою оселю, ми надихаємося самі. За такою порцією вражень та краси заходьте на сторінки майстерень shchos_cikave, postcard_sol woodstuffhome чи gushka.wool. Тут завжди можна знайти щось неординарне, але водночас практичне. 

Отже, як бачимо, навіть «зависання» у соціальних мережах можна використати для саморозвитку та відкриття нового. Знайти однодумців, зарядитися новими знаннями, отримати дозу натхнення — усе це набагато простіше та цікавіше за невдало відредаговані фото ледь знайомих людей. І хоча найкращий варіант — проводити в соціальних мережах узагалі якомога менше часу, знайти хорошу альтернативу нескінченним скроленням — уже непоганий початок для якісних змін. 

❤️ Один з них вже зараз підписатися на  Instagram «Рубрики» @rubryka

21364

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: