fbpx
Сегодня
15:21 08 Дек 2022

Усовершенствование логистики в ВСУ планируется осуществить с помощью натовской программы Logfas

Упроваджуючи натівську програму Logistic Functional Area Services (Logfas), планують вдосконалити логістику в Збройних силах України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Очільник Міністерства оборони розповів, що сервіс уже активно розгортається до рівня бригад і до кінця року за планом охопить їх усі.

Також Резніков додав, що одночасно впроваджено і програмне забезпечення Korovaj для опрацювання потреб армії.

«Серед іншого, це забезпечує належну прозорість і контроль над озброєнням та військовою технікою, яку Україна отримує у вигляді матеріально-технічної допомоги», розповів Резніков.

Що таке програма Logfas?

Сервіс Logfas дає змогу користувачам збирати, зберігати, обробляти, аналізувати, відображати та поширювати інформацію для підтримки логістичних операцій. НАТО використовує сервіс із 1995 року.

У сучасному світі Logfas успішно використовують для підтримки логістичного забезпечення НАТО під час операцій та навчань.

Очікують, що програма забезпечить логістичне планування не лише міжнародної допомоги, а й повного переліку наявних у ЗСУ ресурсів.

У жовтні для ЗСУ підготували понад 300 фахівців-операторів LOGFAS. До кінця листопада розгорнуть 350 робочих місць операторів, щоб охопити всі рівні — від стратегічного командування до рівня бригади.

Як писала Рубрика, за останній місяць 7 зразків безпілотників українського виробництва допустили до експлуатації в Збройних силах України.

Рубрика:
Події

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: