fbpx
Сьогодні
10:45 08 Гру 2022

7 зразків українських безпілотників допущено до експлуатації ЗСУ

Фото: Defence express

За останній місяць 7 зразків безпілотників українського виробництва допустили до експлуатації в Збройних силах України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Очільник оборони зазначив, що 30 вересня за ініціативою Міноборони Уряд ухвалив Постанову №1097, яка спростила процедуру допуску ОВТ до експлуатації у ЗСУ.

Наголошують, що раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки безпілотників на рік. То тепер за останні 30 днів допустили вже аж 7 зразків.

"Для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Офіційний допуск до експлуатації означає, що Міноборони може закупати вироби, а ЗСУ ставити їх у штат", — пояснив Резніков.

Наразі на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Рішення щодо них планують ухвалити до кінця року.

"Зважаючи, що сьогодні БПЛА закуповує Міноборони за бюджетні кошти, фонд United24 та різні волонтерські організації, фактично кожен розробник, у кого є реальний продукт, може знайти ресурси", — додав Резніков.

Окрім того, 6 грудня міністр підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР "Дзвін-АС").

Проєкт "Армія дронів"

У жовтні в межах проєкту "Армія дронів" Україна законтрактувала 11 комплексів безпілотників PUMA-LE на суму понад 540 мільйонів гривень.

Ці безпілотники долають відстань до 60 км. Вони є на озброєнні у 18 країнах світу, зокрема у США, Великій Британії, Німеччині та Франції.

У тому самому місяці стало відомо, що ЗСУ отримають 20 ударних дронів Warmate, ще 20 передали на фронт у вересні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: