fbpx
Сьогодні
Колонка 18:35 15 Лют 2022

Сучасні супергерої. Навіщо нам більше жіночих премій для підприємиць

English version here

10 лютого у Києві відбулася перша церемонія нагородження української ділової премії "Підприємець року", організованої Forbes Ukraine. Номінантів відібрали за результатами двоетапного відбору колегією із семи суддів. Ті оцінювали масштаб, якість, інноваційність та решту ключових для сучасного бізнесу параметрів.

Переможцем і найкращим підприємцем України у 2021-му році став Олександр Конотопський (засновник і CEO Ajax Systems), він же переміг і в номінації "Стратегічне мислення". Ще 4 номінації виграли інші підприємці. За "Бездоганну репутацію" нагороду отримав Томаш Фіала (Dragon Capital), першим в рейтингу "Читацькі симпатії" став Олег Гороховський (monobank), відзнаку за "Нові горизонти" було вручено Вячеславу Климову і Володимиру Поперешнюку (Нова пошта).

А в особливій для мене та багатьох інших жінок номінації "Жіноче лідерство" заслужену перемогу здобула Катерина Костерева (Terrasoft). Мені, як жінці з бізнес-середовища, особливо приємно усвідомлювати, що сьогодні в Україні активно підтримують жінок-підприємниць. І ця премія — прямий тому доказ. 

Така підтримка надзвичайно важлива. І це не лише моя думка, адже більша частина моєї аудиторії — жінки. Мене слухають дівчатка, жінки, навіть бабусі, вони мені пишуть — діляться своїми проблемами та переживаннями. І страх почати щось нове, відкрити власну справу — один з найпопулярніших. А визнання професійною спільнотою та підтримка реалізації  жінок у бізнесі, які проявляються, в тому числі, через цю і подібні премії, показують успішні приклади та надихають спробувати!

Усе більше жінок сьогодні знаходять в собі сили освоювати найрізноманітніші професії, досягати кар'єрних вершин і водночас, що дивовижно, встигають займатись творчістю, домом, сім'єю. 

Та це лише одна з причин, чому такі заходи необхідні. Нагородження та відзначення жінок-підприємиць нам потрібні, тому що це — …

1. Можливість для вітчизняних підприємців заявити про себе новій аудиторії та потенційним інвесторам

На сьогодні українське підприємництво функціонує в складних умовах. Проблеми тиснуть з усіх боків: нестабільна економічна ситуація, конфлікт на Сході країни, пандемія та періодичні хвилі локдаунів. За таких обставин будувати бізнес можуть або дуже відчайдушні, або дуже сильні люди. Подібні ж премії, які підтримують знамениті партнери та спонсори, дозволяють заявити про себе, отримати доступ до нової клієнтської бази, продемонструвати власну принадність для інвестицій.

2. Популяризація культури підприємництва

Відзначати заслуги успішних українських бізнесменів та демонструвати їх як приклад на всю країну важливо для того, щоб стимулювати починаючих підприємців, тих, хто лише формує ідею власного стартапу та боїться спробувати. Розвиток можливий лише тоді, коли немає страху пробувати щось нове і відчиняти для себе нові двері. А рухатись вперед завжди легше, коли перед тобою є приклад тих, хто цей шлях уже успішно пройшов.

3. Створення  успішних вітчизняних "рольових моделей"

Українські діти знають про Ілона Маска, Марка Цукерберга, Джеффа Безоса. Усі вони, однозначно, дивовижні люди і нереально надихають своїми досягненнями. Але ж так складно брати приклад з того, з ким знаходитесь в різних країнах та економічних реаліях. Коли ж ми розповідаємо про успішні кейси наших підприємців, відзначаючи їхні заслуги, то даруємо нашим дітям ті історії, які вони реально зможуть наслідувати, приклад яких людей допоможе розвинути власні ідеї та досягти успіху.

Українські підприємці — справжні супергерої. Вони рухаються до мети попри серйозні перепони, будують нове, надихають та стають прикладом для нового покоління. Чудово, що сьогодні є такі премії як "Підприємець року", які популяризують підприємництво, створюють здорову конкуренцію та демонструють круті моделі для наслідування. Тим більше, що критерії відбору гарантують потрапляння в ТОП виключно компаній з яскраво вираженою соціальною складовою в бізнесі.

Адже всі успішні компанії зобов'язані показувати позитивний приклад: розвивати власну соціальну місію та брати активну участь в благодійних проєктах, а ще краще — ініціювати їх і популяризувати. Щоб разом ми могли робити нашу країну кращою.

1
2040

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: