fbpx
Сьогодні
Колонка 16:45 17 Вер 2020

12 порад для продуктивної осені

Фото unsplash.com

Осінь, Covid-19, невизначеність… Саме час почати працювати над собою. З чого почати і як себе надихнути? Про це дуже багато є і гарної літератури, і вебінарів. А ось 12 порад, до яких ви можете прислухатись:

  1. В першу чергу, ви повинні повірити в те, що ви сильна особистість. Почніть з прямої постави та впевненості. Завдяки цій впевненості і правильної постановки організації справи, ви просто приречені на успіх. Про це і перше правило в бестселері «12 правил життя» Джордана Пітерсона,  Головне, повірте в це! 
  2. День свій плануйте ясно і чітко. При цьому пам'ятайте, що не повинно бути нерозв'язних завдань. А взагалі, треба планувати на рік, місяць, тиждень, день. Як чудово радить Наталія Романенко в методиці колеса баланса 

  1. Повторюйте собі, що не існує задач, які ви не в змозі вирішити, заспокойтеся, все тверезо оцініть і знайдіть вихід.
  2. З часом ви чітко зрозумієте, що якщо з'являється розгубленість і нерозуміння, як бути далі, не потрібно бігти за порадою до інших. Спробуйте розібратися в собі і знайти джерело проблеми.  Цьому дуже добре може допомогти спеціальна література. Ну так, якщо є можливість взяти наставника, це теж спрацьовує. 
  3. Переконайте себе, що ваш успіх залежить від постійної активності, керівництва і справедливої оцінки підлеглих. А також запам'ятайте, що наскільки б успішно не просувалася ваша справа, не потрібно розслаблятися, адже це в будь-який момент може призвести до помилки, здатної все зруйнувати.
  4. Ніколи не підвищуйте голосу на працівників, і не дозволяйте робити цього іншим. Ситуацію не можна виправити криком. Допомогти може тільки розум і спокій.
  5. Якщо настав такий момент, що робота не стала приносити задоволення, то постарайтеся знайти його в чомусь іншому. Проаналізуйте і знайдіть. До того ж, апатія – це стан тимчасовий, який швидко проходить. Перечекайте його.
  6. Спробуйте поставитися до справи з любов'ю і творчістю. Щиро полюбіть роботу, і вона відповість вам взаємністю. 
  7. Якщо ж ви перебуваєте в стані ступору, то необхідно порадитися з близькими для вас людьми.  Але не слід це робити з тими, в кому ви не впевнені.
  8. Ставте перед собою тільки посильні і реальні завдання. «Замки на піску» хоч і привабливі, але приносять багато розчарування і депресію.
  9. Не відкладайте справи на завтра і післязавтра.  Робіть усе відразу, в іншому випадку ви їх ніколи не зробите.
  10. За дисципліною стежте суворо, але без фанатизму. Коли ви самі будете її дотримуватися, підлеглі змушені будуть за вами підтягуватися.

А що б ви додали до цих порад?

Оригінал

2209

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: