fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 16:00 27 Гру 2022

1 мільярд дерев за три роки: приєднуємось до програми “Зелена країна”

Протягом дня один гектар лісу абсорбує з повітря 120-280 кілограмів вуглекислого газу, який за умови відсутності цього гектару залишається в атмосфері та збільшує парниковий ефект.

  • Категорія: рослини
  • Проблема: незаконна вирубка лісів, лісові пожежі
  • Рішення: Зелена країна

Зелена країна — програма, яка передбачає висадження 1 мільярду дерев за 3 роки та збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років.

5 перших кроків

  1. Відвідайте сайт програми "Зелена країна".
  2. Оберіть вкладку "Посади сам" та заповніть анкету.
  3. Не переживайте, адже на сайті обіцяють, що всі необхідні інструменти та потрібні інструкції надасть лісівник.
  4. За бажання оберіть вкладку "Благодійність".
  5. Підготуйтеся до висадки, підберіть відповідний одяг: зручний і такий, що не шкода забруднити.

Детальніше

Протягом дня один гектар лісу абсорбує з повітря 120-280 кілограмів вуглекислого газу, який за умови відсутності цього гектару залишається в атмосфері та збільшує парниковий ефект. Всесвітній фонд природи зауважує, що на знеліснення припадає 10% від загальної кількості причин глобального потепління. Крім того, знищення лісу для найрізноманітніших видів рослин і тварин означає втрату їхньої домівки. 

Варто також пам'ятати, що дерева контролюють колообіг води, і якщо десь від них залишилися лише пеньки, то дощитиме у тій місцевості значно рідше. Одне дерево виділяє стільки води кожного дня, що охолоджувальний ефект, який з'являється внаслідок цього процесу, рівносильний дії двох звичайних кондиціонерів протягом доби. Ще один наслідок знеліснення — зсуви ґрунтів. До того ж вони зазнають вітрової та водної ерозії, що призводить до зникнення родючих земель.

З 2021 року за Указом президента стартувала програма "Зелена країна" із закликом створювати ліси разом. Про це на форумі "Україна 30. Екологія" розповів Володимир Зеленський, наголосивши на амбітній меті — збільшити площу лісів на один мільйон гектарів за 10 років. Для її реалізації всім, хто хоче доєднатися до екологічної ініціативи, протягом трьох років пропонують висадити один мільярд дерев.  

Джерело: Рубрика

71

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: