fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 13:30 29 Січ 2023

В гармонії з собою та планетою: звички, які наближають до сталого життя

Ми багато знаємо про захист довкілля, про те, як адаптувати екологічні звички до наших життів, про цілі сталого розвитку, про зміну клімату і те, наскільки це небезпечно. Люди намагаються піклуватися про планету та жити екологічно.
  • Категорія: місто
  • Проблема: екологічна тривожність, глобальні екологічні проблеми
  • Рішення: Сталий підхід до життя

Сталий розвиток передбачає такий спосіб життя, при якому вдається зберігати довкілля для майбутніх поколінь.

5 перших кроків

  1. Виїжджайте з міста або регулярно відпочивайте у своїх улюблених місцях.
  2. Відкладіть ґаджети.
  3. Обмежте та налаштуйте потоки інформації. Не пожалкуйте часу й налаштуйте свої стрічки у соціальних мережах так, щоб те, що ви у них бачите щодня, не шкодило вашому ментальному здоров'ю, не викликало тривожності чи паніки.
  4. Екологія спілкування. Люди, з якими ви спілкуєтеся, великою мірою впливають на формування "екосистеми", у якій ви живете.
  5. Час для себе. Його потрібно планувати, інакше відпочинок постійно відкладатиметься. 

Детальніше

Ми багато знаємо про захист довкілля, про те, як адаптувати екологічні звички до наших життів, про цілі сталого розвитку, про зміну клімату і те, наскільки це небезпечно. Люди намагаються піклуватися про планету та жити екологічно. Втім, екологічний та сталий стиль життя не повинен обмежуватися лише проявами ставлення до довкілля та природи. Так само треба опікуватися і світом внутрішнім. 

Екологія — це про взаємодію, взаємовплив та взаємозалежність, і людина теж є частиною масштабних процесів. Тому варто звернути увагу на сталі звички, які зроблять ваш спосіб життя більш сталим, а вас — щасливішими. Досить легко забути про те, що відпочивати й робити щось просто для себе не менш важливо, ніж завойовувати світ. Любити себе й піклуватися про себе треба, як і любити та піклуватися про довкілля. Злочин — робити навпаки.

Джерело: Рубрика

142

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: