fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 12:16 25 Лис 2022

Екопатруль із добровольців: як це працює

Для того, щоб якось врегулювати ситуацію та зберегти довкілля, люди можуть самоорганізовуватись у добровільні екопатрулі.
  • Категорія: місто
  • Проблема: браконьєрство, засміченість територій
  • Рішення: Екопатруль

Екопатруль — самоорганізація добровольців з метою патрулювання місцевих зелених зон та їх захисту від вандалів, промислових забрудників, стихійних сміттєзвалищ тощо.

5 перших кроків:

  1. Виявіть ключові екологічні проблеми вашого району, міста чи громади;
  2. Визначте локації, які страждають найбільше від зловмисників-забруднювачів, браконьєрів чи інших порушників;
  3. Сформуйте пропозицію щодо створення добровільного екопатруля та поширте її через локальні джерела інформації: чати, групи у фейсбуці чи інстаграмі, газети і т.д.;
  4. Зустріньтесь з однодумцями та складіть графік чергувань на ключових локаціях, проговоріть алгоритм дій у разі виявлення порушників;
  5. Узгодьте свою діяльність із правоохоронцями, проінформуйте їх та залучіться підтримкою.

Детальніше: 

Екологія українських міст сьогодні часто у вкрай складному стані. Щодня в наші водойми, ґрунти, повітря потрапляють небезпечні забрудники, промислові відходи й тонни побутового сміття. Серед іншого можна зустріти навіть відходи від війни.

Для того, щоб якось врегулювати ситуацію та зберегти довкілля, люди почали створювати добровільні об'єднання, які борються з порушниками. Так, в Оболонському районі Києва вже заснували спеціальний патруль для захисту водойм від вандалів. Ініціатива походить від мешканців вулиці Йорданської. Її підтримали в райдержадміністрації та Добровольчому формуванні територіальної громади (ДФТГ) району.

Вже є ініціативна група до 10 людей, готових на громадських засадах охороняти екологію Оболонських озер. У подальшому планується, що екологічна ініціатива ввійде до складу ДФТГ.

Джерело: Рубрика

7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: