fbpx
Сьогодні
16:49 19 Вер 2022

На Оболоні створили екопатруль: у чому рішення

Він захищатиме береги водойм від вандалів.

Про це пише Вечірній Київ.

У чому проблема? 

Екологія українських водойм сьогодні у вкрай складному стані. Про чистоту говорити не доводиться: щодня в наші водойми потрапляють небезпечні промислові відходи й тонни побутового сміття. На наших берегах можна зустріти і воєнне сміття. 

Яке рішення? 

В Оболонському районі Києва заснували спеціальний патруль для захисту водойм від вандалів. Ініціатива походить від мешканців вулиці Йорданської. Її підтримали у райдержадміністрації та Добровольчому формуванні територіальної громади (ДФТГ) району.

Як це працює? 

Ініціатор створення патруля Олександр Дудко, мешканець вулиці Йорданської, за фахом інженер електронник. Він розповів, що ідея народилася сама собою.

"Я та мої друзі народилися біля озера Йорданського й бачимо, як відроджується озеро, річка Почайна. Бачимо також, як відпочивальники створюють безлад на берегах наших водойм, нівелюють працю активістів та комунальних служб, які намагаються створити на водоймах Оболоні парки та привести в порядок їх екологічний стан", — сказав Олександр Дудко.

олександр дудко

Фото: Вечірній Київ

Також Олександр розповів, що вже є ініціативна група до 10 людей, готових на громадських засадах охороняти екологію Оболонських озер.

У подальшому планується, що екологічна ініціатива ввійде до складу ДФТГ.

"Адже за суттю, ДФТГ — об'єднання людей, що турбуються за безпеку своєї громади та захищають її. Всі учасники екопатруля можуть увійти до добровольчого формування, тренуватися, навчатися", – зазначив голова Оболонського району Кирило Фесик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: