fbpx
Сьогодні
Дайджест 15:02 11 Бер 2023

5 головних рішень тижня — флешмоб на підтримку людей в окупації та "Смолоскип свободи" для українських жінок

English version here

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України:

  • Рух "Жовта стрічка" запустив флешмоб на підтримку мешканців окупованих територій. Аби долучитися, потрібно викласти у соцмережі фото з половинкою серця на тлі краєвиду свого міста з хештегом #ЄдинеСерцеУкраїни та тегом @yellowribbonUA. Тисячі людей підтримали проєкт у дописах та сторіз. У флешмобі взяли участь музиканти, актори, спортсмени, лідери думок та навіть працівники української антарктичної станції "Академік Вернадський".
  • Сергій Жадан продав у Нью-Йорку на інсценованому аукціоні бойові прапори добровольчого формування "Хартія" з підписами бійців за 2100 доларів за кожен. Кошти підуть на підтримку сил оборони в Україні.
  • Олена Зеленська отримала нагороду форуму Forbes 30/50 "Смолоскип свободи". Відзнаку за вклад у боротьбу за права жінок вручила Гілларі Клінтон в ОАЕ. Перша леді присвятила нагороду всім українським жінкам.
  • ОАЕ надали Україні гуманітарної допомоги на $100 мільйонів. Це відбулось одразу після візиту до країни української делегації. Допомога призначена для жителів Херсонської та Миколаївської областей.
  • ЄС відправить до України додаткових 13 тисяч ноутбуків, смартфонів і планшетів в охоплені війною регіони. Цифрові пристрої зможуть допомогти в наданні базових послуг у сферах освіти, охорони здоров'я та державного управління. Ця ініціатива "Ноутбуки для України" була запроваджена Європейською Комісією спільно з Міністерством цифрової трансформації України та DigitalEurope, європейською організацією, яка представляє галузь цифрових технологій. Громадян запрошують, за можливості, пожертвувати справні пристрої через один із 17 пунктів збору в Бельгії, Чехії, Німеччині, Естонії, Іспанії, Франції, Литві, Угорщині, Румунії та Словенії. Крім того, продовжують відкриватися нові хаби для збору техніки.

Стежте за медіа рішень "Рубрика" — наближаємо перемогу разом!

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Рубрика (@rubryka)

p.s. Так, навіть наші маленькі дії, кожного дня, наближують нас до перемоги 🇺🇦

1
624

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: