fbpx
Сьогодні
Можливості 15:58 09 Лют 2024

"Рубрика" запускає Курс журналістики рішень: як на нього потрапити?

“Рубрика” розробила комплексну навчальну програму для медійників, які прагнуть навчитися методу журналістики рішень та інтегрувати його у свою роботу. Курс почнеться вже в березні й триватиме до квітня на платформі Kyiv Media School. Форма навчання — змішана: онлайн та офлайн. Участь — безоплатна. Деталі — далі.

Цей курс із журналістики рішень створений для журналістів і редакторів, що прагнуть розповідати не лише про те, що світ складний і часто неправильний, а й про те, як його змінити.

Як зібрати дрон самотужки вдома і як зробити так, щоб разом з тобою їх збирали сотні таких же завзятих? Як встановити пандус у своїй багатоповерхівці і як зробити так, щоб вони з'явились у кожному будинку? Як знайти рішення для себе і масштабувати його на всю країну? Це і є журналістика рішень. 

Такий формат дозволяє підходити до суспільних проблем конструктивно, пропонуючи не лише інформування про поточний стан речей, а й висвітлення вже наявних шляхів розв'язання проблем. Завдяки цьому аспекту журналістика рішень може стати інструментом боротьби зі "втомою від новин" та мати вплив на розв'язання проблем у суспільстві — адже вона робить уже наявні рішення більш видимими та придатними до поширення та масштабування.

У межах курсу ви дізнаєтесь про "стовпи" журналістики рішень, отримаєте "квадратну шпаргалку", що допоможе зробити структуру ваших текстів ефективнішою. Крім того, ви опануєте інструменти, за допомогою яких зможете створювати корисні читачу тексти на найактуальніші теми: від відбудови до захисту довкілля. А ще — навчитеся бачити історії навколо саме крізь призму підходу журналістики рішень, не плутаючи її з рожевими окулярами.

З чого складається курс?

В основу курсу покладено три ключових блоки — створення матеріалів, маркетинг та дистрибуція включно зі створенням візуалів). Ми розробили його з урахуванням сучасних викликів та можливостей саме українського інформаційного простору.

Учасники отримають:

  • Глибокі знання сучасних тенденцій у журналістиці рішень.
  • Конкретні навички створення та позиціювання матеріалів з акцентом на рішення.
  • Розуміння ефективних методів маркетингу та дистрибуції для забезпечення великого впливу на аудиторію.

Для кого курс?

Курс призначений для журналістів та редакторів українських медіа, які мають бажання вдосконалити свої навички та навчитися створювати матеріали в стилі журналістики рішень.

Хто навчатиме?

Лекторки курсу — команда "Рубрики". Про тонкощі створення матеріалів у жанрі журналістики рішень, роботи зі специфічними темами війни, головними тенденціями в підході та письменницької майстерності для журналістів говоритимуть редакторки "Рубрики" Анастасія Руденко, Марина Смагіна та Марія Смик. Про дистрибуцію та візуальну складову просування матеріалів у жанрі журналістики рішень — смм-менеджерка "Рубрики" Ірина Шульган та артдиректорка Марія Мінаєва. Про маркетинг і вплив на аудиторію — комунікаційна директорка "Рубрики" Анастасія Куриленко. Насамкінець особливості журналістики рішень у роботі з темами про довкілля розкриє екожурналістка "Рубрики" Вікторія Губарева.

Хочу навчатися!

  • Коли відбудеться курс? Березень 2024 – квітень 2024
  • Формат курсу: офлайн та онлайн
  • Вартість: безоплатно
  • Як зареєструватися? Заповніть форму за посиланням. Відбір відбувається на конкурсних основах

Сертифікат: після успішного завершення курсу учасники отримують сертифікат, виданий Kyiv Media School, що є свідченням набутих навичок та компетенцій.

1029

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: