fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 11:40 27 Січ 2023

Природна терморегуляція: будинки з конопель

З гектара конопляного поля можна зібрати 4-5 тонн біомаси, і для будівництва будинку площею в 350 кв.м досить костриці з 2-3 гектар землі.
  • Категорія: енергоефективність
  • Проблема: промислове сміття, зміна клімату
  • Рішення: Будинки з конопель

Технічна конопля — це звичайна культура, не віднесена до переліку наркотичних засобів.

5 перших кроків

  1. Дізнайтеся про представлені на вашому ринку матеріали з технічної коноплі.
  2. Проконсультуйтесь з виробником щодо можливостей та обмежень матеріалу для втілення вашого будівельного проєкту.
  3. Сформуйте проєкт утеплення чи будівництва будинку.
  4. Розрахуйте вартість та тривалість робіт.
  5. Замовте матеріал у підрядника та найміть спеціалістів, які вміють коректно з ним працювати.

Детальніше

Ідея будувати будинки з конопель активно розвивалась в Австралії. Але вже й українські інженери почали використовувати природні матеріали для будівництва будинків і замінили всі токсичні матеріали, які зараз активно використовуються у будівельній галузі.

Цей матеріал виробляють лише з трьох основних компонентів: конопляної костриці, вапна і води. Навіть сполучна речовина, якою матеріал скріплюють в блоки необхідних розмірів, не містить ні грама цементу. Костриця конопель, основний компонент матеріалу, в аграрній промисловості є всього лише субпродуктом. З гектара конопляного поля можна зібрати 4-5 тонн біомаси, і для будівництва будинку площею в 350 кв.м досить костриці з 2-3 гектар землі. Важлива особливість цього матеріалу в тому, що його можна використовувати і для утеплення вже наявних стін, і для будівництва огороджувальної конструкції. Це дуже позитивно позначається на економії ресурсів, необхідних для будівництва будинку. Конопляні стіни досить просто заштукатурити з двох сторін, і необхідність у будь-яких інших плівках, гіпсокартоні та інших матеріалах просто відпадає.

Властивості такого конопляного утеплювача теж помітно виділяють його на тлі синтетичних матеріалів. Через свою мікро- і макропористу структуру костриці містить у своїх порах велику кількість повітря. Це і допомагає матеріалу дуже добре утримувати тепло — наприклад, навіть у недобудованому будинку без вікон і дверей різниця в температурі відчувається миттєво. Пориста структура також допомагає цьому матеріалу "дихати" і відводити будь-яку вологу — це дозволяє утеплювати ним поверхні навіть зсередини будівель. Через наявність у складі вапна, йому не страшні гризуни, а властивості конопляної костриці допомагають матеріалу не "цвісти". Якщо на нього потрапить вода — він просто випарує її і не втратить своїх властивостей. 

Джерело: Рубрика

45

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: