fbpx
Сьогодні
Фото 21:11 01 Чер 2023

З нагоди Дня захисту дітей гурт KALUSH віддав на день свій Instagram діткам

Фото: Інстаграм / Гурт KALUSH

1 червня, гурт KALUSH віддав на день свій Instagram дітям з Gen.Ukrainian до Дня Захисту дітей.

Про це пише Рубрика.

Як повідомляють, гурт мав на меті продемонструвати один день із життя табору та звернути увагу світової спільноти до питання дітей війни.

Адже саме вони зіштовхнулися з її реаліями – втратою батьків, вимушеною зміною місця проживання, окупацією.

Залученість до проєкту є символічною для гурту, адже зміни Gen.Camp проходять неподалік Калуша, рідного міста учасників гурту.

Нагадаємо, що 1 червня Україна відзначає Міжнародний день захисту дітей: українські діти і війна.

За 15 місяців повномасштабної війни проти України російська федерація вбила щонайменше 483 українських дитини і ще майже тисячу дітей скалічила.

Як писала Рубрика, громадська організація nükraine розробила програму арт-воркшопів для дітей, постраждалих від окупації і наслідків війни. Ініціативу підтримали молоді українські митці та видатні діячі культури, серед яких: Анатолій Сачівко, Анна Бурячкова, Андрій Показ, Вероніка Дирова та Микола Зноба.

Проєкт стартує у Києві влітку, наразі команда відкрила збір на його реалізацію.

mosaїka пропонує заняття з різних видів мистецтва з метою поліпшення морального стану дітей. Програма воркшопів з різних видів мистецтва розроблена спеціально для відновлення емоційного життя та подолання тривоги. Під керівництвом кращих українських художників і професіоналів діти вчаться направляти почуття в процес створення мистецтва.

Довідка

Gen.Ukrainian — громадська організація однодумців та меценатів, які об'єдналися, щоб допомогти дітям України. Ініціатива створена, щоб зробити максимум задля подолання психологічних травм у дітей, котрі зіштовхнулись із жахіттями війни.

Хтось з дітей залишився без батьків, хтось став батьком для братів та сестер і ще безліч історій, які важко розповідати. Ми відчуваємо та бачимо, що відновлювати майбутнє потрібно вже зараз.

Ми боремося за українських дітей на психологічному фронті, щоб побачити в їхніх очах надію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: